Skocz do zawartości

co to za wykrywacz ?

D4cu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć!
Co możecie powiedzieć o tym wykrywaczu?
Detector Set Mine 4D5000
To jest wykrywacz wojskowy amerykański ,czy posiada on może dyskryminacje ,na jaką głębokość on bierze...
pozdrawiam
Napisano
Nie wiem czy o to chodzi, ale istniała kiedyś firma Fourdee (czyli 4D), która robiła wykrywacze dla wojska amerykańskiego w latach 70-80tych.

Charakterystyczna cecha - cztery sondy odbiorcze. Były różne wersje tego wykrywacza - można poszukać w necie pod hasłem PSS-11.

Nie ma to dyskryminacji i ogólnie można sobie dać z tym spokój chyba, że chce sie szukać min.

proscan
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam wszystkich jako nowy uzytkownik Forum!
Posiadam schemat i kompletną dokumentację wykrywacza przedstawionego niegdys w internecie - częsciowe informacje mozna znalezc na stronie http://h-selektor.republika.pl/ (wykrywacz VLF). Zaczalem kiedys nawet budowe tego cuda ale nie skonczylem. Prosze znawcow tej konstrukcji o podpowiedz czy warto toto budowac lub jak to wyglada na tle F555 lub Volksturma?
Napisano
Chłopie,

Witamy na forum, ale wejście masz nienajlepsze (sorry).

Musisz wiedzieć, że wkładanie linków do komercyjncyh stron jest tutaj zabronione.

Po schemacie blokowym sądzę, że jest to kopia układu firmy Heathkit. Coś podobnego widziałem kiedyś na stronie Underground (wtedy gdy jeszcze istniała).

Nie wiem za co autor strony chce 35zł. Chyba że samodzielnie narysował te schematy, a nie tylko skopiował ze strony Underground.

555 i Volksturm lepsze.

proscan

PS

Nie bede chyba tutaj zbyt odkrywczy jeśli zaryzykuję stwierdzenie, że oferowany wkrywacz PI opart na atmelu 2313 to Tracker PI Korczakowa i Szczedrina.

Jeśli mam rację, to już wiecie dlaczego mówi się Polak-złodziej".

Ruscy nie lepsi...
Napisano
Wielkie dzieki i sorry za ten link.
Faktycznie, teraz kojarze, ze to byla strona underground. U mnie sytuacja jest taka, ze elektronika jest prawie skonczona i sie kurzy bo przerazilem sie bodowa cewki 4B ekranowanej no i te 550 zwoi DNE 0,1 cewki odbiorczej!!! A moze ktos probowal z jakas inna cewka do tej konstrukcji?
Napisano
Pytania nie bylo. Pogrzebalem dokladniej w starych postach i chyba dam sobie spokoj poniewaz wiele lat juz nie praktykuje w elektronice. Najpewniej zajme sie pewniejsza konstrukcja Volka lub F555.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie