Skocz do zawartości

D-RING

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do szpeców...ile potrzeba D-ringów do standardowego oporządzenia żołnierza WH? Pytanie może banalne ale nie od razu Rzym zbudowano ;) Jak również w których miejscach były umocowane i co miały podtrzymywać? Z góry dzięki

Dlaczego zawsze puszczasz dokładnie to samo tutaj co na caffe allegro i to z jakimś bzdurnym zapytaniem? Jak nie masz munduru i gratów (wnoszę z treści pytań) to chyba najmniejszym zmartwieniem jest liczba bojówek.

Za tydzień zapytasz o ilość oczek w siatkach samoróbkach na hełmach?

Panie mongo": forum traktuję jako skarbnicę wiedzy i skoro pytam, to tylko dlatego, że uzyskanie odpowiedzi na nurtujące mnie w tym momemncie pytanie jest dla mnie ważne. Gdybym wiedział wszystko na tematy jakie mnie interesują i znał odpowiedzi na zamieszczane tu pytania to raczej napisłabym dobrą książkę a nie spędzał czas odpisując na Pański post. Raz jeszcze powtarzam, cenię sobie porady a to forum daje mi odpowiedzi i pozwala rozwijać moje zainteresowanie (jedno z wielu, skoro juz tak wnikliwie badasz mój każdy krok). Zaspokoję Panską ciekawość i oświadczam, że jestem posiadaczem kilku" BARDZO ciekawych fantów, jednak na ich temat widocznie juz wszystko wiem. Gasząc Pańskie kolejne pytanie, odpowiadam, że zamieszczam podobne pytanie na forum allegro bo: a.odpowiedź jest/była mi szybko potrzebna, b.to inna strona wiec mogę tego typu pytanie zadawać, c. mam taką zachciankę co uważam nie powinno Pana ani trochę interesować. Skoro nudzi Pana i wręcz razi to co zamieszczam pytając, po jaką CHOLERĘ traci Pan Swój czas na odpisywanie na takie bzdury? Personalnie nic do Pana nie mam, wręcz przeciwnie pozdrawiam. Cóż, na koniec pozostaje mi tylko zadać pytanie ile jest oczek w siatce samoróbce?

Tak. Pytanie jest bez sensu. Ludzie mają liczyć d-ringi, które są intergralną częśćią oporządzenia. Tylko w czym? Jak by Pan nie zauważył to standardowe wyposażenie jest bogate, różnorodne i często się róźnia z racji roku i miejsca produkcji. Pytanie jest bez odpowiedzi.
Rodzi się w taki razie pytanie po co śmiecić forum? Jak nie jedno to drugie.
Nie chciałem urazić ale następnym razem proszę lepiej się dwa razy zastanowić i zadać konkretne pytanie. W takim wypadku otrzyma Pan na pewno rzeczowe odpowiedzi.

Ja bym takie pytanie sformuował następująco np.: Ile d-ringów znajduje się w regulaminowym oporządzeniu szeregowego WH uzbrojonego w 98k, w jakich elementach oporządzenia występowały i do mocowania czego służyły?"

Ilość oczek była wynikową ilości, grubości użytych drutów, zdolności manualnych i fantazji właściciela hełmu:) Mój ma 41 oczek, policzyłem, uff......

Pozdrawiam Pana, Panie aklog"

mongo

Panie Mongo ja mam z kolei małe pytanko do Pana.Co Cie człowieku interesuje to że Pan Aklog chce sie czegoś dowiedziec na forum???Według mnie zadał normalne pytanie i powinien otrzymac normalna odpiwiedz.Gdybym umiał na nie dokładnie odpowiedziec to sam bym tam własnie zrobił ale Pańska odpowiedz była po prostu chamska...Moze Pan Aklog coś Panu zgarnoł cennego na allegro i to dlatego taka niechęć...?Pozdrawiam...

zauwaz ale, ze na to pytanie nie da sie odpowiedziec!
to jak bys pytal ile kanistrow zapasowych benzyny mial przecietny niemiecki czolg...
lub poprostu ile granatow mial przy sobie przecietny grenadier pancerny w 1944...
nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi...
poz fall

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie