Zagoszcz Napisano 11 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2005 Czy ktoś mógłby mi poradzić jak najlepiej uunąć rdzę ze środka chłodnicy? Myślałem nawet o odcięciu przodu,wyczyszczeniu mechanicznym, a następnie ponownym przyspawaniu, ale to chyba nie najlepszy pomysł.Ratunku bo nie mogę spać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Czerwiec 2005 Share Napisano 11 Czerwiec 2005 Podobny problem jak z bakami motocyklowymi. Garść nakrętek + ropa i trzepać.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagoszcz Napisano 11 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2005 Wielkie dzięki! Chyba mnie zamroczyło, że na to nie wpadłem.Czasem proste rozwiązania są najlepsze! A co proponowałbyś jako zabezpieczenie przed korozją? Jakąś minię czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Czerwiec 2005 Share Napisano 11 Czerwiec 2005 Moż być problem z odtłuszczeniem przed wlaniem farby, na koniec płukać rozpuszczalnikem albo zamiast ropy benzyna ekstrakcyjna. Ewentualnie zakonserwować woskiem rozpuszczonym w benzynie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barnaba Napisano 11 Czerwiec 2005 Share Napisano 11 Czerwiec 2005 witamzatkaj wszystkie dziurki i zalej środek octem tak na 7dni. wylirze rudą do białej blachy, nie jest tłusty wystarczy wypłukać ciepłą wodą i można malowaćpzdrBar_Naba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Czerwiec 2005 Share Napisano 11 Czerwiec 2005 Ocet ma tą wadę że trawi wszystko nie tylko rdze. Mogą wylecieć dodatkowe dziury.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagoszcz Napisano 11 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2005 Dzięki za pomoc! Myślę że pomysł z octem w środku nie jest zły, trzeba tylko uważać żeby nie przedobrzyć. Nie wiem jednak ,czy uda sie tak łatwo wypłukać ocet ze środka, tzn czy nie zrobi się ten szary nalot. No cóż, nie dowiem sie jak nie spróbuję.Jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 12 Czerwiec 2005 Share Napisano 12 Czerwiec 2005 z woskiem też trzeba uważać. trzeba dokładnie przedtem odrdzewić jak nie- u mnie przyspieszało to korozję dlateo przestałem stosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.