1AIR1 Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 WitamProteus ...wszyscy wiemy i Ci starsi i Ci młodsi że nawet w okresie komuny która się panoszyła po 1945 roku w Polsce były wszędzie różne frakcje.PZPR także nie była wolna od tego rodzaju trędów. A dzisiejsza nazwijmy to demokracja"podniosła te tendencje wręcz czasami do absurdu.W Stowarzyszeniu Działkowców też takie są.Jedni chcą Ustawy preferowanej przez Zarząd Działkowców a drudzy są za Ustawą forowaną przez Prawo i Sprawiedliwość.Niestety tego się nie uniknie....przynajmniej w Naszym Kraju.Proponuję walnąć w stół i wziąć się do działania.Ze swojej strony deklaruję możliwość załatwienia sali w Warszawie, na której można odbyć pierwsze posiedzenie. Jeżeli będzie taka wola odkrywców" spróbuję pozyskać salę bezpłatnie.Pozdrawiam
Monti Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 Kruku: Stworzyszenie bez mozliwosci prowadzenia wlasnej dzialalnosci zarobkowej jest guzik warte i podobnie jak wiele stowrzyszen i fundacji, ktore byly zakladane padnie na pysk."Zapewniam cię,że jest warte i napewno nie guzik.Wszystko zależy od członków, czy chcą działać i są ambitni,czy nie.Ja już próbowałem tu współtworzyć Ogólnopolskie Stowarzyszenie. Chętnych ze 100,a gdy przyszło do konkretów i trzeba było działać to zostało nas kilku.... Trzymam kciuki za to piękne przedsięwzięcie i życze powodzenia.Montiwww.exploracjaa.prv.pl
past Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 Poza @!#$ początkiem (Redakcja Odkrywcy chyba sie nie pochwaliła że już reprezentuje środowisko")http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=13500Reszta dyskusji zmierza ku podobnemu - czyli stowarzyszeniu . Może jednak nie skończy się Chcieliśmy dobrze a wyszło jak zawsze"Mam nadzieję że post nie zostanie wycięty ;-)
cromags Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 Monti, ja się deklarowałem i jak co dalej podtrzymuję deklaracje w kwestii działania na rzecz stowarzyszenia. Może ustalilibyśmy, że chętni zgłaszaliby się np. na Twego maila a potem spróbowalibyśmy się jakoś skrzyknąć.
Monti Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 Cromags, narazie mogę służyć radą, gdyż z kolegami w końcu zarejestrowaliśmy Stowarzyszenie w Lublinie(tu wielkie DZIĘKI dla Stowarzyszenia Rawelin). Mam teraz kupe spraw na głowie(organizacyjne i wykończeniowe)związanych z naszym Stowarzyszeniem. Po za tym zaczynam nową pracę i nie dam rady narazie działać w tak dużym przedsięwzięciu jakim jest Ogólnopolskie Stowarzyszenie.Proponuję Wam spotkać się a żywo", nie przez net i ustalić główne cele i sposoby realizacji(na tym opiera się cały statut). Na początek wystarczy 15 osób,gdyż będą musiały podpisać osobiście kilka papierów jako założyciele stowarzyszenia.Jak coś to służę pomocą.pozdrawiamMonti
pawulon26 Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 moment ludki moment.....w ostródzie juz jest opracowany status, działalność jest konkretnie opisana tyle że brakuje odpowiedzialnych ludzi...niewiele ludzi wierzy w legalne funkcjonowanie takich stowarzyszeń, lub po prostu olewa taką inicjatywę.szkoda.... bo jest kilka organów pod które mozna by się podpiąć(saperzy,sasinia(link w odkrywcy),a nawet policja(!!!!!) )mimo to ludki nadal są niechętnew sumie potrzeba tylko 15-tu osób do założenia takowego związku.lecz i z tą liczbą jest spory problem.niestety...pozdro
1AIR1 Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Witam....Wypowiem się jeszcze raz... chociaż nie wiem czy nie ostatni...Nie było mnie na tym Forum dłuższy czas....miałem kłopty rodzinne-śmierć mojej ukochanej osoby-mamy....Wróciłem i co zastałem...od kilku dni zaczynam ze zdziwieniem przecierać oczy!Posty o uruchamianiu i posiadaniu nielegalnej broni!Posty i zdjęcia pokazujące wykopaną amunicję!Administrator nie reaguje...Biedny Frozzer który usiłuje walczyć o DOBRE IMIĘ POSZUKIWACZY właściwie zostaje SAM na polu bitwy.A ja mimo wszystko zgadzam się z nim że posiadanie sprawnej broni palnej bez zezwolenia jest nie legalne!A dlatego że chociażby przy wyrabianiu pozwolenia lekarz sprawdza czy kandydat na pozwolenie na broń ma cechy psychola" czy też nie.Widzę także że wielu moich adwersarzy z którymi się spierałem także nie ma.Widać zmienili stronę...i chyba zwinę się za nimi....przyznając im rację....No cóż jeżeli to Forum ma się przeistoczyć w Hyde Park zwolenników łamania Prawa to ja także wysiadam i proszę o wyrejestrowanie". Łaczę wyrazy szacunku i Pozdrawiam
1AIR1 Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 I w takim duchu" będziemy tworzyć Stowarzyszenie?...Coś mi się zdaje że rzeczywiście najlepszym wyjściem z sytuacji jest naśladowanie Montiego i stworzenie regionalnej Grupy która będzie działała na Swoim terenie....Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.