efes Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 Jedna z ostatnich wypraw.Silny sygnał.Na 70cm saperka stukneła o metal.Byłem tak wykończony,że doszedłem do takiego wniosku.Zasypuję,wrócę z łopatą i wtedy zacznę od nowa.Wytrzymałem do następnego dnia.Pojechałem z kolegą bez szpadla ale z nadzieją i nowymi siłami.Sygnał był a w ziemi beczka.Zakopana pionowo.Przebiliśmy w zapale kopania pokrywę a w środku woda i pustka.Co widać.A juz marzyła się nam beczka pełna ...... pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michald Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 nie musisz kropkować i tek wszyscy wiemy że chodzi Ci o beczke pełną VISów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2005 Witam Moi drodzy koledzy wyskoczyłem wczoraj do lasu W. tam gdzie byłem z Obertem i Martinem w maju. Półgodziny kopania i 5 odtrzelonych mauzerów łodka i kawałek sowieckiego możdzierza z 1944 r.oraz jeden cały mosinek. Reszta dnia to lezakowanie bo było diabelnie gorąco. Ale nie opo mi idzie. Niechno mi powie, który z Was był tam po naszym majowym wypadzie?? Bo kurwica mnie strzeliła jak zobaczyłem te dziury w ziemi, jak na kolejnej wyprawie przyłapie kogoś, ze nie zakopuje dziur to zmiejsca daje w pysk!!nie pozdrawiam MJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 jachoda z grupy to raczej nikt bo by bylo wiadomo INNI byli dzisiaj z michalem bylismy w nowosolnej ale fantow zero pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 1 Sierpień 2005 Share Napisano 1 Sierpień 2005 WitamPo dzisiejszym wypadzie z Konsosem wzbogaciliśmy się o 40 guzików: ja trafiłem 9 kalesoniaków , 2 groszki, 3 guziki gładkie, guzik herbowy, guzik z dziwnym orłem trzymajacym w łapach tak jakby kłosy zborza, 3 guziki carskie z dużą koroną, 3* prusaczki z małą koroną, 3 małe guziki grenadierskie + 1 duży, i najprawdopodobniej jakiś guzik Straży Pożarnej, Konsos 8 kalesoniaków + 6 ciekawszych guziczków, po za tym ja znalazłem sygnet z warszawską syrenką a Konrad 1 grosz z 1813 i to wszystko w niecałe trzy godziny.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 2 Sierpień 2005 Share Napisano 2 Sierpień 2005 dzisiejszy 2 godzinny wypad z michalem zapalnik od czegos duuuuzego i michal manierke carska w super stanie jutro beda zdjecia dziwne bo korek zachowal sie jakby byl wlozony wczoraj a bylismy tam gdzie martin znalazl ten wyciorek pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2005 Czołem byłem sobie ostatnio po pracy w penym lasku, który uważany jest za przekopany i rzczywiście w środku głód i mizeria ale na brzegach jeszcze troche dobra wszelakiego pozostało. Po 3h kopania wzbogaciłem się o kawał blachy cynkowej podobnej do rosyjskiej skrzynki amunicyjnej 3 łusek mazera i tu ciekawostka jedna odstrzelona dwie nie ale nie miały prochu i wcisnięty czuek do środka jedna z tych dwóch z I WŚ druga wrzesień 39. 3 łuski do mosina z czego jedna odstrzelona. jedna łuska od tt. i łudka do mosina (skubana była pół metra pod ziemiaią a podrodze było pełno korzeni) łódka stalował rozsypała się :(.Fotki fantów niebawem. Pozdraiwam MJ.Jakas wyprawa w większym gronie by się zdała niech mnie ktoś powiadomi do jasnej anielki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 witaj wujek jak u ciebie z sobota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Jasne do jasnej anielki,że tak.Na razie ciekamy po lesie ale w okolicy niewesoło.Namnożyło się kopaczy ,co widać po dołkach w lesie.Trafiają się jakieś pierdoły jak to na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Jakieś ćwieki po skazańcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Czasem sypnie bilonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 A czasem żelastwem nie wiadomo od czego.Reszta na identyfikacji.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2005 Sobota gra! Wchodzę w to bez wazeliny ;-) ale gul gul też będzie nie?Pozdrowienia MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michald Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 to jest ta manierka z wypadu z Obertem pod Zieloną Góre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michald Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 I jeszcze korek (stan prawie magazynowy) i bicia , po oczyszczeniu okazało sią że są niewielkie wżery na maniorce w tym dwa do sirodka czyli do przechowywania płynów już się nie nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michald Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 to do serii zdięć o lotkach moździerzowych (120 mm)znalezione w okolicach Bornego Sulinowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michald Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 i jeszcze z boku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Michał a co było w srodku tej manierki bo podobnorz jakis plyn:>?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Michał a co było w srodku tej manierki bo podobnorz jakis plyn:>?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Jak z jakims wypadem panowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 Ja chciałbym zobaczyc to miejsce Michala....oczywiscie jesli Michał pozwoli i jedzie z nami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderian Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 WitamPodłącze się do tego wątku z pozdrowieniami dla wszystkich łódzkich i wojewódzkich kretów" czyli tzw. braci grzebiącej. PozdrawiamVaderian (Lodz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 Dzieki:Dlaczego tutaj niepisałes wczesniej.....widziałem cie juz dawno na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderian Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 Bo ja kurde wstydliwy jestem :-))))))))))))))PozdrawiamVaderian (Lodz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 Aha:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.