Czazary Napisano 3 Czerwiec 2005 Autor Napisano 3 Czerwiec 2005 Panowie, mam pytanie, mój Dziadek którego nigdy nie dane było mi poznać, zginął jako żołnierz AK w Powstaniu Warszawskim. Czy po tylu latach jest szansa aby odnaleść miejsce Jego spoczynku. Do kogo się z tym można zwrócić. Dzięki serdeczne za wszelką pomoc.
Kopi Napisano 3 Czerwiec 2005 Napisano 3 Czerwiec 2005 Witam.Najpierw spróbuj się dowiedzieć jakie miał pseudo, w jakiej dzielnicy walczył w jakim zgrupowaniu (oddział, kompania itp.) i ew. gdzie zginął, a później spróbuj poszukać w literaturze dotyczącej powyższych albo w środowiskach kombatanckich - może ktoś coś pamięta. Ale jeżeli nie został zidentyfikowany przy ekshumacji przy przenoszeniu zwłok na cmentarze i pochowany w imiennym grobie to ciężka sprawa raczej (może być pochowany jako NN albo nigdy go nie ekshumowano).PozdrawiamKopi
Gandalf de Grey Napisano 3 Czerwiec 2005 Napisano 3 Czerwiec 2005 Salve,Zawsze mozesz tez popatrzec na www.1944.plWspaniala strona i ja juz tam swoich znalazem. A oni caly czas uzupelniaja mur z nazwiskami powstancow.PozdrawiamGandalf de Grey
J-23 Napisano 3 Czerwiec 2005 Napisano 3 Czerwiec 2005 popytaj też tu http://www.pck.org.pl/poszukiwania/
Czazary Napisano 4 Czerwiec 2005 Autor Napisano 4 Czerwiec 2005 Dziękuję wszystkim za okazanš pomoc, pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.