suchy ss Napisano 31 Maj 2005 Autor Napisano 31 Maj 2005 Elko:)Ej niewiecie kiedy i gdzie bedzie jakaś rekonstrukcja bitewna na Górnym śląsku:>jak co to piszcie na maila suchy17pl@wp.pl, dziękipozdro:)
storm007 Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 Dlaczego na maila? Lepiej na forum bo pewnie nie tylko Ty chcialbys wiedziec co sie dzieje w tym temacie...Pozdrawiam
wędrowiec39 Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 Mam dla Ciebie złe wieści: już była i to niedawno: http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=128885w najbliższym czasie ew. uroczystości wrześniowe przy pomniku w Wyrach tudzież paru innych miejscach na Śląsku, albo jakies prelekcje w szkołach nt. IX '39. Nie będą to jednak rekonstrukcje, ale typowo patriotyczno-edukacyjne wydarzenia, w których będzie uczestniczyć sekcja polska GRH ,,GO Śląsk'' . Póki co, nie planujemy żadnych działań w pomienionej wyżej kwestii. pozdrwps. chyba, że sam coś zorganizujesz :-))
suchy ss Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Napisano 1 Czerwiec 2005 aha:/ szkoda ze ne planujecie zadnych rekonstrukcji, wiedziałem o imprezie w Wyrach ale ne mogłem przyjechac a wiem ze tam było fajnie i załuje;/ trudno, jak co dajcie znac, dzięki.pozdrawiam
pasik Napisano 4 Czerwiec 2005 Napisano 4 Czerwiec 2005 nie daleko od śląska a właściwie niewiem czy to jeszcze nie śląsk w czechach około 50km od rybnika jest miasto Opawa i tam jest co roku około sierpnia organizowana rekonstrukcja bitwy Naprawdę warto się wybrać w tam tym roku trwała od 13 do17 podobno wywalili ponad 30000 szt amunicji,były działa samoloty W przyszłym tygodniu tam się wybieram to podam dokładną date.a tak warto tam pojechać sobotę albo niedzielę bo w bunkrach można zobaczyć całe wyposażenie kokmpletne
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.