heybo Napisano 28 Maj 2005 Autor Napisano 28 Maj 2005 Witam.Szukam wojennych wspomnień ludzi którzy byli związani ze stacją doświadczaną Łeba podczas wojny jak i po wojnie.CZy znacie jakieś pozycje książkowe lub artykuły na sieci -?
heybo Napisano 28 Maj 2005 Autor Napisano 28 Maj 2005 Leszek Kotarski w książce Łeba - wojenne tajemnice" - podaje bibliografię - jednak np. wspomnienia Mantzke Manferda" są w sieci zupełnie nie osiągalne (chodzi mi o adres chociaż placówki która posiada tę pozycję).
pomorzanin Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 I prawdopodobnie nie znajdziesz tych wspomnień Mantzke Manferda, bo autor książki prawdopodobnie osobiście z nim wywiad przeprowadził - w bibligrafii też się to ujmuje.
slw Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Minął co prawda rok czasu, ale...Troszkę, (malutko ) można znaleźć o Łebie w necie, ale z wspomnień to widziałem kilka przetłumaczonych stron z pamiętnika/dziennika (?) dowódcy (?) stacji w muzeum na wyrzutni" w bunkrze. Niestety nie zrobiłem fotek i cholernie żałuję. Całość w oryginale podobno w posiadaniu obecnego właściciela/szefa tego terenu.pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.