roobert Napisano 23 Maj 2005 Autor Napisano 23 Maj 2005 Jaka polska instytucja państwowa ma stany osobowe polskich jednostek z września 1939 r.?Chodzi mi o ustalenie jednostki w której słóżył mój dziadek.
kolekcj Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Centralne Archiwum Wojskowe, Instytut Polski im. gen. Sikorskiego i kilka bibliotek. Wszystko zależy od stopnia jaki miał Twój dziadek. Problem w tym, że wszystkie dane są i tak niepełne. Jedynie z oficerami da się coś w miarę łatwo ustalić.
Ricardo68 Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Jeżeli był w kawalerii to mozesz poprosić o pomoc fundację kawalerii w Grudziądzu, poszukaj ich adresu na jakiejs przeglądarce, ja dzięki nim odnalazlem sporo materiałów nt. dziadka mojej żony, który był ułanem 18 pulku i brał udział w szarży pod Krojantami, dostałem nawet adres i namiar na autora książki o 18 pulku, który zamieścił listę żołnierzy i nazwisko dziadka sie na niej znalazło. Dziadek był bardzo dumny
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.