Skocz do zawartości

Rutus Solaris a BartekIV. Testy

emiter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Razem z kolegą zrobiliśmy test dwu wykrywaczy Rutusa Solaris i Bartka IV.
I tu bardziej mocniejszy okazał się wykrywacz Bartek IV. [o trybie Statycznym nie wspomne, zasięgi poprostu niesamowite] Bartek IV jest również bardziej stabilny w pracy, złożony ma około 50cm. Może narażę się fanom Rutusa, ale pal licho:))) POniżej testy w ziemi!!!

Rutus Solaris BartekIV

moneta 30mm 28cm 32cm
klamra mosiądz 39cm 46cm
puszka alu 52cm 60cm
pierścień z
mosiądzu śr20cm 68cm 84cm
Napisano

Nie wyszedł mi ostatni post pośpieszny:)))) terraz jpega dodaję z tabelka testów porównawczych Bartka i Rutusa
Pozdrawiam
emiter

Napisano
Bezczelna reklama, az chce sie wymiotowac. Rozumiem ze obie firmy zabiegają o klientów, Rutus wyciągnął ciężkie działa (gwarancja zasięgu itp.) a twórca Bartka poprzez swoich popleczników neguje najbardziej konkurencyjny polski sprzęt. Nie wierzę w te testy. Dlaczego Pan Rutyna nie zabiega w ten sposób o klientów? Odpowiedz jest prosta. Jego sprzęt ma już wyrobioną markę. Nie posiadam zadnego z wykrywaczy wymienionych, mnie tylko drażni robienie w członka" ludzi, niejednokrotnie początkujących. Niech admini zrobią w koncu porządek z tym bezczelnym reklamowaniem bo od tego mijają ludziom chęci na przeglądanie tego działu forum.
Reklamodawców nie pozdrawiam. Całą resztę przeciwnie.
Napisano
Witam.
kolego lolek" chyba jeteś przewrazliwiony na punkcie reklam!!! chyba najczęstrzym tematem postów w tym dziale jest przedstawianie porównawczych testów wykrywaczy, a ten post dotyczy akórat rutusa VS bartka. Ja niewidze w tch postach żadnej reklamy, a wiarygodność testów może być różnie odbierana, można przecież poczekać aż temat się rozwinie i wypowiedzą sie osoby które mają/miały doczynienia z daną wykrywką , a nie odrazu żucać oskarzenia eklama" i prosić o usunięcie postu. To forum ,a konkretnie ten dział jest źrudłem rozeznania dla wielu początkujących poszukiwaczy, więc prośba do moderatora aby ten post pozostał w tym na swoim miejscu!!!
Czekam również na wypowiedzi osób, które miały doczynienia z tymi wykrywaczami.

pozdrawiam WSZYSTKICH bez wyjątku!!!

ps. może przeprowadzić test obu wykrywaczy na jakimś zlocie
Napisano
jeszcze jedno, słowa wyrobiona marka" nieoznacza wcale, że model bedzie lepszy>>>
FIAT >>>.......>>> 126p

bez odbioru.
Napisano
Witam!

A ja nie jestem przewrazliwiony na punkcie reklam, ale nie odbieram tego inaczej jak reklamę. RUTUS daje gwarancję na określony zasięg, oczywiście przy spełnieniu określonych warunków i Mu wierzę. I uwierzyłbym p. Aleksandrowi gdyby On podał takie zestawienie, a nawet przeprowadził test porównawczy, a także paru innym osobom z tego forum. Mam jednak prawo nie wierzyć emiterowi i to jest moje prawo. Takie posty powodują jedynie dobrze znaną pyskówkę. I tu zgadzam się ze stecem, że ewentualne wątpliwości mogą zostać rozwiane jedynie na jakimś zlocie i to przy udziale osób zaufanych, takich jak np. Proscan i Mrand choć wątpie czy chcieliby się w to bawić. A takie posty jak te które rozpoczęły ten wątek... No cóż mogę wstawić inną tabelkę z np. odwróconymi danymi i co? NIC!!! albo będzie pyskówka przez jakieś dwa miesiące, tych co za RUTUSEM i tych co za Bartkiem IV. Wiele to da początkującym poszukiwaczom.

pozdrawiam
wilhelm6

PS
Jestem użytkownikiem zarówno RUTUSA First jak i Bartka 3
Napisano
Dlatego zapraszam na testy do siebie. Oczywiście jeśli jest to reklama, zweryfikujemy. Czy mam podać imię i nawisko, adres, żeby ktos mógł trafić???

Pozdrawiam
emiter
Napisano
hehe ma pan racje panie lolek", az sie chce wymiotowac" zwlaszcza po tym jak charakterystycznie sklada pan swoje zdania i opinie na tematy ktore sa panu nie wygodne a jak sie urodzi nowa wykrywka to jest dla pana i dla panskich poplecznikow" pole do popisu zeby ja obsmarowac jak najgorzej mozna, a szkoda bo chyba nie po to powstalo to forum zeby bezpodstawnie wyrabiac o sprzecie opinie bo jak pan wczesniej napisal:Nie posiadam zadnego z wykrywaczy wymienionych" to po co ta panska paplanina mysli pan ze zrobiono juz wszystko w temacie wykrywaczy i nikt nie jest w stanie zrobic lepszego wykrywacza niz Solaris?, to proponuje zeby pan tego news-a poslal chlopakom z Garreta,Whites`a i do innych firm zeby dali sobie spokoj,i ze juz nic lepszego nie zrobia.

P.S.Swietnie pan zaczyna swoja destrukcyjna kampanie z zolnierzykiem lolek" na czele aby rozpetac wojenke na slowa po to tylko zeby Admin zamknal ten temat bo to chyba pana bardziej interesuje niz test o ktorym jest mowa w temacie napewno ludzie ktorzy czytaja to forum domyslaja sie z kim maja do czynienia a logowanie sie pod inna nazwa to stary numer ktory nie jest juz modny i zasluguje na opinie jak to pan trafnie okreslil robienie w "członka ludzi, niejednokrotnie początkujących." szkoda ze nikt wczesniej tego nie napisal panu poplecznikowi lolkowi"

Przeciwnie jak pan lolek
pozdrawiam wszystkich i pana lolka tez :)
Napisano
tego typu test jeszcze nic nie mówi. w innym gruncie dwa rózne wykrywacze będą się różnie zachowywać i wyniki spokojnie mogą się odwrócić. małe rożnice rzędu 10% mogą być takze wynikiem błędów pomiarowych. Nie przywiązywałbym wagi do tych cyferek. Ale inną sprawą jest dziwna maniera kolegów All'a opluwania konkurencji. Już w świński sposób jeden z użytkowników" Bartka dowalił Armandowi. http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=84594#84659 . hiszpan25 pojawił sie rok temu narobił smrodu konkurencji i znikł. Czyżby powołany tylko do jednej akcji ? :)))))
A teraz kolej na RUTUSA ????
Inio_01 to kumpel All'a albo on sam :http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=111857#113209 - w tym świetle histeryczny atak na lolka nabiera sensu.
Poczytajcie sobie inne wypowiedzi kilku osób a zrozumiecie, że all'a na tym forum oficjalnie nie ma ale jego kumple i klony owszem !
Mam solarisa i jest to bardzo dobry detektor. Swojego czasu porównywałem zasiegi w powietrzu z Minelabem Explorerem. Był lepsze o kilka cm. na drobiazgach. W ziemi wyniki na 10 gr. były porównywalne. W tym świetle histeria konkurencji jest uzasadniona.
Bez odbioru - z klonami nie gadam .
Napisano
ja już nie wiem kto tu robi za klona a kto nie. Mam za sobą około 300+ godzin w terenie, z czego połowa przypada na solarisa druga połowa na ultrę. Fanty możecie znaleźć na identyfikacji i odkryciach, żeby nie było że jestem jakimś botem;-) W każdym razie może kogoś obrażę może i nie, lepsze" rzeczy trafiałem łażąc na ultrze. Może to kwestia farta ale tak się dzieje. Sprawdzałem ten sam teren który czesałem ultrą no i wyciągnęłem bonus w postaci jednej kuli muszkietowej he he. Co do testów to jak najprędzej postaram wysłać na stronę k-szeli wyniki. Pozdr
Napisano
Witam!
Panie inio, nie wiem czy Pan zauważył, czy nie, ale ja nie faworyzuję zadnego ze sprzętów. Z nikim nie jestem w komitywie i nie posiadam popleczników. W przeciwności do Pana. Trafnie zauważyłem ze Pana 90% postów to wychwalanie Bartka, a według mnie to nic innego jak reklama tegoż sprzętu. Jako poszukiwacz, który chce ciągle poszerzać swoją wiedzę mam dość czytania bzdurnych postów, reklamujących dany sprzęt. Co za dużo to i świnia nie zje. Jeśli reklamowanie na forum jest zabronione, to Admini powinni tego przestrzegać, a tak nie jest. Jeśli moje posty kogoś zabolały- tak miało być. Bezczelnym reklamom mówimy stanowcze nie!

Ps. nie posiadam aktualnie zadnego sprzetu, polskiego juz nie kupię. Proszę to odbierac jak kto chce.
Pozdro.
Napisano
Te wasze czcze spory sa nudne i nie na miejscu, niemila atmosfera tego forum sklania mnie i moich kolegow do jego opuszczenia, zreszta i tak bylo nudno

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie