Skocz do zawartości

Listy zaginionych - II wojna

Peter 1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Gdzie mozna zabaczyć nazwiska zaginionych podczas wojny, interesuje mnie przede wszystkim 1939. znam imie i nazwisko jednego z żołnierzy 21 DPG który zginał niedaleko domu mojej babci. Prawdopodobnie jest pochowany w bezimiennej zbiorowej mogile. Być może żyje jeszcze ktos z członków rodziny tego zołnierza.
Napisano
Witam! Również interesuje mnie odnalezienie osoby zaginionej we wrześniu 1939r. (Piotr Dwojak - Maruszów). Prawdopodobnie poległ. Nieznane jest miejsce śmierci i pochówku. Odbywał służbę wojskową od 1938 roku. Wojna zastała go w Nowym Sączu, służył prawdopodobnie w 1 Pułku Strzelców Podhalańskich. Na początku września w czasie jakiejś bitwy prawdopodobnie zginął. O ile jest to możliwe proszę o sprawdzenie i ewentualne informacje.

sigismudus
Napisano
Witam. Masz może kolego kolekcj" jakieś namiary na żołnierzy niemieckich (konkretnie interesuja mnie dwaj bracia...)
Jeden służył w WH, a drugi w Kriegsmarine.
Niestety ZERO namiarów.
Pozdrawiam.
Napisano
Oprócz nazwiska SWIENTY JOSEF i zdjecia z służby na ścigaczach w porcie w Salonikach w Grecji nie mam nic...
Drugi z braci to SWIENTY THEODOR żołnierz WH,poległ na Ostfroncie...
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie