maxim026 Napisano 18 Maj 2005 Autor Napisano 18 Maj 2005 witam piszczacych w glebie i pozdrawiam standartowo. a ci co po sabie dolkow nie zasypóją to h.................. wam w piszczalke.pajace okrutne ................. itp....itd... oki panowie chodzi ni o materieły na temat umocnien na rzeka BUG ,Neple,PRatulin, Bochukały,Zaczopki ,Krzyczew ,łęgi itp. cała nadbuzańska trasa gdzie gonilismy wojska niemieckie . chodzi mi o opisy i o jakies mapki z zaznaczonymi trasami i walkami partyuzanckimi. pozdro wszystkich normalnie piszczoncych.... niech moc bendzie z wami;;;;]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
berthie Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Partyzanckich działań to tam w 44 wielkich nie było, wysadzanie pociągów itp. Ale co innego koniec lipca 44, z tym że o literaturę to trudno. Troche jest w ksiazkach opisujacych działania frontu białoruskiego, lub o wyzwoleniu wschodnich ziem polskich. Tytułów teraz nie mam pod ręka ale jak coś to moge sprawdzić. Na jakis bardziej szczegółowy opis walk nie udało mi sie jeszcze trafić.pozdro
finucha Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Witam.jest ksiazka :Pod Puławami Dęblinem i Warką tam jest krótki opis,ale najlepiej koniec jezyka za przewodnika.a ,maxim026 skąd jesteś?
maxim026 Napisano 26 Maj 2005 Autor Napisano 26 Maj 2005 dzieki na informacie w miejscowosci Neple byla linia obrony i trocha tam znalazlem fantow ,jest ciekawie i sie tam dzis wybieram wieczorem napisze co trafilem. a ja jestem z Bialej Podlaskiej . jak cos to mozemy sie jakos spisac najlepiej na e-mejla oto on ; topix.tytanium@op.pl
finucha Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 hej!ja w białej czesto jestem tam mam babcie i tez troche sie wypuszczam w teren.ja dzis uderzam w bieszczady.pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.