klod2 Napisano 17 Maj 2005 Autor Napisano 17 Maj 2005 Czy ktoś może mi udzielić informacji:Przy jakiej ulicy w Jeleniej Górze znajdują się te podziemia?
Koenig Napisano 18 Maj 2005 Napisano 18 Maj 2005 byl caly artykul na ten temat w Eksploratorze - to sa schrony p-lot pod Wzgórzem Kosciuszki(LOK),wejscia od ul.Chelmonskiegoa.koenig
J23 Napisano 18 Maj 2005 Napisano 18 Maj 2005 Kiedys tam były magazyny Centrali Rybnej , teraz jest dyskoteka ANDEGRAND" stary Kosmos.Pozdrawiam
adi72 Napisano 18 Maj 2005 Napisano 18 Maj 2005 Witam. Jedyne podziemia" w Jeleniej Górze jakie dane mi było oglądać,to sale wykładowe,schrony p-lot. i piwnice na kartofle w W.O.S.R. gdzie miałem przyjemność odbywać Zasadniczą Służę Wojskową...którą zresztą bardzo mile wspominam.P.S. Powyższy temat był kiedyś opisywany w Odkrywcy".Pozdrawiam. Rezerwista Zima 92-Lato 93.
J23 Napisano 19 Maj 2005 Napisano 19 Maj 2005 Kolego adi72 jest sporo miejsc w Jeleniej Gorze, ale jako mlody elew miałeś napewno inne prace gospodarcze".A w Jeleonce jest sporo do oglądania , bardzo duży schron pod starym Orbisem",schron za wiaduktem na ulicy Zgorzeleckiej, schron w lesie za strzelnicą koło CSR gdzie tak mężnie obierałeś ziemniaki,bunkier koło gazowni w Cieplicach ( wejście do fili obozy Grossrosen),lochu pod LOK, i kolo Dworca PKP itp. mozna tak jeszcze wiele podawać ale nie oto chodzi.Zapraszam do Jeleniej Góry, a sami zobaczycie iż jest fainie.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.