Skocz do zawartości

stary kościół

Gość drag

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy można znależć cos w podzemiach starego kościoła?
Przy wejściu jest duż porozrzuzanych ludzkich kości.
Czy jest wogóle sens tam wchodzić?
Napisano
Brzmi makabrycznie. Myślę że warto, mój kolega remontował katakumby kościoła na ursynowie w w-wie, znaleźli tam wśród szkieletów m.in. miecz katowski ( jest zdaje się w Muzeum Historycznym w W-wie).
Życzę mocnych nerwów :)
Napisano
Mam informacje że ten kościół połączony był kiedyś z zamkiem(ok.250m)i z klasztorem.(100m).
Niewiem czy jest to możliwe,ale słyszałem że po wojnie w czasie remontu odkryto wejście,ale nikt niechciał tam wchodzić i je zamurowano.
Napisano
Stary kościół - zależy jak stary. Jeśli jest to miejsce historyczne, to można tam coś znaleźć. Co do kości, to jest tak: kiedyś nie było cmentarzy w naszym rozumieniu. Ludzi grzebano w pobliżu kościołów (cmentarze przykościelne), dlatego pewnie stąd tyle kości. Trochę to makabryczne i mi się ciśnie określenie \hien cmentarnych\" ;-) - to tylko żart. Pytanie jeszcze, czy kościół jest czynny, czy jest to tylko ruina.
Napisano
w lasach koło Tomaszowa lubelskiego są ruiny cerkwi, zniszczonej podczas I wojny, zupełne odludzie. chyba narobiliście mi smaku.... :)
Napisano
Powiedzcie mi, proszę, czy w takich miejscach tylko szukanie wam w głowie?
Napisano
Jest to kościół czynny.Powstał
w miejscu kościoła drewnianego około 1670r.(drewniany spłonął w czsie potopu)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie