obert8 Napisano 14 Maj 2005 Autor Share Napisano 14 Maj 2005 panowie jak mam usunac biale plamy na niesmiertelniku cynkowym dzieki za rade pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 14 Maj 2005 Autor Share Napisano 14 Maj 2005 panowie no co jest zadnych porad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAJTEKZKS Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 Prosze wszystkich o pomoc gdyz mnie rowniez to bardzo ciekawi !!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 15 Maj 2005 Autor Share Napisano 15 Maj 2005 ponawiam prosbe naprawde nikt nic nie wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 Cynk to metal aktywny. Metody chemiczne raczej odpadają. Polerować? Może lepiej po prostu zostawić tak jak jest.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 15 Maj 2005 Autor Share Napisano 15 Maj 2005 ale wydaje mi sie ze tych plam przybywa szkoda niesmiertelnika z 1 wojny zeby go trafil szlag pzdr a moze kwasek cytrynowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osterode Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 kwasek cytrynowy odpada.wytrawisz go do gołego metału, a wtedy nic już na nim nie zobaczysz.ja drobne rzeczy z cynku czyściłem metodą mechaniczną: drobna igła i delikatnie skrobałem utlenoiny metal(własnie ten biały nalot)potem środek konserwujący-w moim przypadku wd-40.(narazie nie widzę wiekszych postępów korozji więc może ta metoda naprawde skutkuje??)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 16 Maj 2005 Autor Share Napisano 16 Maj 2005 dzieki zrobie tak pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osterode Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 obert8 jak możesz to daj foty przed i po czyszczeniu.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 18 Maj 2005 Autor Share Napisano 18 Maj 2005 dobra ale zabiore sie do tego w sobote pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 W czasopiśmie Zrób Sam /chyba/ był cykl artykułów na temat czyszczenia i konserwacji metali kolorowych oraz żeliwa i stali.Jak znajdę o czyszczeniu przedmiotów z cyny i cynku to ci podrzucę.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 19 Maj 2005 Autor Share Napisano 19 Maj 2005 dzieki pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.