topór Napisano 14 Maj 2005 Autor Napisano 14 Maj 2005 Mam dziwne wrażenie, że coś jest nie tak z white’s 6000pro xl (xl pro) albo jestem ciemny.:)1) dyskryminacja odrzuca na skali, „P” np. zamek od mauzera a piszczy na kapsel od piwa i gwoździe2) strojenie w instrukcji piszę, że dobrze wystrojony wykrywacz przy podnoszeniu i opuszczaniu cewki do ziemi piszczy prawie jednakowo (strojenie zgodnie z instrukcją) a u mnie w każdym położeniu potencjometru ( Sig. Bal.) wycisza się przy samej ziemi do zera3) pokrętło „tuner „chyba zbyt czułe, bo jak ustawię standardowo na „P” to piszczy zbyt głośno dopiero jak obniżę do drugiej skali to jest prawie wyciszony.Czy to jest normalne w tych modelach?
proscan Napisano 15 Maj 2005 Napisano 15 Maj 2005 Witam,Dwie uwagi:1. Signal balance nie służy do strojenia do gruntu.2. Tuner na P jest zbyt głośny na słuchawkach. Pokrętło po to tam jest żeby nim kręcić.3. Kapsel blisko sondy będzie piszczał. Gwozdzie na P nie powinny być sygnalizowane.Zamek od mausera też nie.proscan
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.