aklog Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 Witam fachowców i złte rączki. Dziś wpadła mi w ręcę puszka niemiecka na maskę. 95% oryginalnej farby, jednak gdzie niegdzie pojawiają się rdzawe nalowty - pytanie czym to wyczyscić aby cacka nie zniszczyć? (nie chce jej malowac bo byłoby to głupotą). co zrobić z wyczyszczonymi już z rdzy miejscami. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc - Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 spróbuj szczotką mosiężną lub druciakiem do zmywania garów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 W miejscach oczyszczonych to zaprawki" farbą modelarską. Jedynie dobranie koloru to kłopotliwa sprawa. Co do czyszczeni to raczej fosolem nie szczotką. Daj fotke to pewnie się coś wymyśli.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkappa Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 Człowieku, zostaw to tak jak jest, tylko wtedy przedstawiać to będzie jakąś wartość kolekcjonerską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanW Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 Nawiązując do puszek , znalazłem kiedyś kilka w idealnym stanie ,zapakowane w metalową dużą puszkę. Niestety do dziś pozostały mi trzy , reszta puściła" od wewnątrz biaława oleista substancję. Pewnie było to rozkład absorbentu , ale co gorsza, przeżerał on powoli i systematycznie metalowa obudowe. Nie udalo mi sie tego powstrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.