general1006 Napisano 5 Maj 2005 Autor Share Napisano 5 Maj 2005 witam mam kilka pytań, może są one banalne i mogą się wydać dla kogoś śmieszne. Mimo to licze na waszą pomoc.- czym najlepiej zakonserwować puszkę- czy na puszki był nakładany podkład jeśli tak to jaki - jaka farba będzie najbardziej zblizona do oryginału Ostatnio spotkałem się ze spreyem militarnym czy ktoś już tym malował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 Kolor to feldgrau, modelarskie farby to humbrol 1/2 30 i 31, albo 111.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 Najlepszą farbą feldgrau jest RAL6006, możesz pomalować pistoletem lub wałkiem (wałkiem ostatnio malowałem jedna puchę i granek i wyszło jak spod pistoletu). Co do farby to dodaj trochę talku, bo mieszają RALe jako półmaty i się trochę za bardzo świeci. Np. wymieszkałem chłopakom panzergrau i mimo mojej rady nie dodali talku i PAk wyszedł trochę świecący. Dobrze, że kurz zrobił swoje. Wracając do podkładu ja do niczego co maluję nie stosuję podkładówki, od razu na żywą powierzchnię.pzdrmongo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 11 Maj 2005 Autor Share Napisano 11 Maj 2005 Wczoraj od kumpla dostałem 0,5l farby z woja czy ona będzie dobra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 11 Maj 2005 Share Napisano 11 Maj 2005 Nie, chyba, że na okopową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.