arkos345 Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 Jak się jedzie z Jarosławia w stronę Lubaczowa w Ryszkowej Woli (tak dokładnie to zaraz przed nią) po prawej stronie jest cmentarz z I Wojny Światowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Junak83 Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 W korznicy też jest cmetażmiggi1 mógł byś przesłać materiały na temat Lini na rzece Lubaczówce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Junak83 Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 miało być cmentarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytantx Napisano 12 Lipiec 2013 Share Napisano 12 Lipiec 2013 czy temat aktywny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytantx Napisano 12 Lipiec 2013 Share Napisano 12 Lipiec 2013 Witam , mam pytanie Czy wie ktoś jak daleko od Jarosławia na południowy wschód posunęły się walki chodzi mi dokładnie o okolice Zarzecza czy w tych okolicach były jakieś działania militarne wojsk bo z tego co wyczytałem walki przeniosły się aż do lasu w Kidałowicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytantx Napisano 12 Lipiec 2013 Share Napisano 12 Lipiec 2013 Podam jeszcze może uzasadnienie pytania chodziłem w okolicach Zarzecza i udało mi się znaleźć kilka rzeczy z tego okresu i to dość wyjątkowych najbardziej zainteresował mnie medal artylerii był na ID Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek718 Napisano 20 Lipiec 2013 Share Napisano 20 Lipiec 2013 WitamTo ciekawe że w Zarzeczu też można się dokopać do Iwś.W Rokietnicy były walki, ale to związane nie tyle z linią sanu, co z twierdzą Przemyśl, a skoro to rzut beretem do Zarzecza to myślę że walki te także były związane z twierdzą.W końcu ktoś z okolicy szuka :)P.S uważaj na las w okolicy Łapajówki, tam są (były) stanowiska archeologiczne, żebyś problemów później nie miał :)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytantx Napisano 8 Sierpień 2013 Share Napisano 8 Sierpień 2013 Maciek odczytaj pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 10 Styczeń 2014 Share Napisano 10 Styczeń 2014 Dla zainteresowanych tematem cmentarzy wojennych z I wojny światowej na opisywanych terenach - polecam książkę Jana Schuberta pt. Inspekcja Grobów Żołnierskich w Przemyślu. Powstanie i działalność w Galicji Środkowej 1915-1918", Kraków 2012. Prawie 300 stron. Dla miłośników Wielkiej Wojny w Galicji pozycja obowiązkowa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.