Skocz do zawartości

Sdkfz 251 - Muzeum Orła Białego

Deathwatch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Z tego co pamiętam w Muzeum Orła Białego znajduję się Sdkfz 251 (właściwie sam pancerz). Wie ktoś coś bliższego na temat tego pojazdu ?
Napisano
Tam jest tylko jedno zdjęcie (niestety). Może ma ktoś jakieś jeszcze zdjęcia tego transportera (i jakies dane dotyczące go - skąd się tam wziął , jednostka itp.)?
Napisano
no a ja nadal czekam na kompletny sdkfz251 ktory ma do muzeum orla bialego trafic, pan dyrektor tego muzeum wlasnie takiego sdkfz wyciagnal z terenu prus wschodnich
Napisano
AZ jeszcze w temacie Pilicy: ile w sumie sdkfz 251 wyciągnięto z tej rzeki ? Bo ja wiem o 3 - Rosi i dwa Sdkfz 251/1 Ausf. D z których jeden poszedł do Hamburga. Były jeszcze jakieś ?
Napisano
to se poczekacie na tego sdkfzt'a :))))
a co do fotek bedę tam w jak puszczą sniegi. bo teraz byłem i wszystko zasypane. to wtedy służę fotkami.
Napisano
chodzi ci tylko o 251 z pilicy czy o wszystkoco z niej wydobyto?
poszukaj kontaktuz Bbasia on to ma nieomalze pod nosem:)
Napisano
Chodzi mi tylko o Sdkfz 251. Ile ich w końcu było (w miarę całych - nie liczę częsci 251-osłony do MG i odcinków gąsienic znalezionych po wydobyciu dwóch Sdkfz 251 w 1988) ?
Napisano
Podobno jeszcze w niej są ;-)).
Pozdrawiam
Napisano
http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=0&id_forum=0&&sq=sdkfz&wi=16499#16499

poczytaj tutaj, nie chce m isie pisac jeszcze raz tego samego
Napisano
Frozzer - dziekuje za link. Wiadomo w jakiej wersji jest ten Sdkfz ? Czyżby kolejny Sdkfz 251/1 Ausf. D ? Bo z transporterów w polskich muzeach jedynie Rosi się wyłamała" (Sdkfz 251/3 Ausf. D).
Napisano
w pilicy bylo 5 251
251/1 sprzedany jak wyglada teraz??????????????
251/1 MWP
251/3 rosi-tomaszow
251/5 lub/7 prywatny kolekcjoner w polsce stan nie znany
251/? wysadzony badz zdemontowany przez okoliczna ludnosc

pozatym
sdkfz 7/2
sdkfz 8 wersja panserna
sdkfz 9 f3(?)
sdkfz wydobyty prywatnie plotka glosi ze 10 z flakiem badz pakiem 5cm

plotka o tygrysie ktory dalej lezy
i cos by sie jescze znalazlo

Napisano
Mial - dzieki za wyczerpującą informacje , to się troche tego nazbierało :-) Ten Sdkfz 251/7 to chyba transporter którego wyciągnął Pan Kęszycki (poprawcie mnie jeżeli się myle), a wiadomo cos o tym w Hamburgu (za 40 tys. marek :-) ?
Napisano
no to brakuje jeszcze sdkfz 6 sdkfz 10 sdkfz 11 (tyleich zrobili ale nie sa jakos specjalnie popularne?)
sdkfz 250 i mamy zzgledny komplet (choc zwykla 8 tez by sie przydala:))

ktos kojazy ile jest zachowanych berger panther ?
ja kojaze 2 jedna we francji na podwoziu G 2 w niemczech(?)
a wlasciwie kadlub

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie