Skocz do zawartości

latarki

Czarek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wczoraj wpadła mi taka-niemiecka karbidówka DR-po wojnie używana do obecnych czasów na pkp(lampka w środku była z oznaczeniami pkp)dziś zabieram się za jej renowację,a pytanie brzmi-jakie jeszcze były -jakie macie u siebie wzory niemieckich i nie tylko latarek-nie tylko kolejowych!

Napisano

Witam!
Część mojej kolekcji,te trzy po prawej to sygnalizacyjne lampy ebonitowe -(na karbid i na świeczkę) sygnowane waffenamtem.

Napisano

Lewa lampa wojskowa CK. sygnalizacyjna z ciekawym systemem zamykanych klapek kodowych", natomiast ta mocno błyszcząca to kolejowa też z tej samej fabryki z Wuppertalu.

Napisano

No i na koniec dalsza część zbiorów . Więcej nie będę zanudzał , jeśli potrzebujesz jakies konkrety to daj znać postaram się pomóc.
Pozdrawiam!
lokfan

Napisano
Ani troszkę nie zanudzasz-gratuluję imponująca kolekcja-jeśli masz coś jeszcze to dawaj fotki:)żadnych konkretów jak na razie nie potrzebuję-poprostu kupiłem wczoraj na starociach ta lampkę i zacząłęm się zastanawiać co jeszcze-jakie ciekawe wzory były produkowane-chyba zacznę coś dokupowac i zbierać w tym temacie bo po obejrzeniu Twojej kolekcji spodobało mi się:)
Napisano
Witam!
Lamp różnego autramentu" technicznych( wojskowych, kolejowych, okrętowych i górniczych) mam ok. 100 sztuk.Większość w jakim takim stanie. Jak będę miał czas to zrobię więcej fotek i wkleję.
Pozdrawiam!
lokfan
Napisano

Witam
A oto piękna pruska latarka jaką znalazłem w rupieciach do wyrzucenia u znajomego majsterkowicza. Z tyłu ma kalendarz na 1916 rok w którym tydzień zaczyna się od niedzieli, środek jest w stanie bdb.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie