mmichu Napisano 15 Luty 2003 Autor Napisano 15 Luty 2003 Od pewnego czasu proboje przesledzic wojenne losy moich dziadkow. Nie bardzo wiem gdzie szukac jakichs sladow. Jeden walczyl w 15 poznanskim pulku ulanow (wojna bolszewicka), drogi we wrzesniu'39 w obronie Kepy Oksywskiej (o ile dobrze pamietam III Bat. Morski).Niestety bylem zbyt mlody by dowiedziec sie czegos wiecej od nich gdy jeszcze zyli. Nie wiem czy zachowaly sie jakiekolwiek archiwa, a jezeli tak to gdzie ich szukac?
kelau Napisano 18 Luty 2003 Napisano 18 Luty 2003 na początek proponowałbym książkę kępa oksywska 1939" ze zbiorem relacji uczestników walk, w tym III morskiego
Gość Napisano 12 Wrzesień 2003 Napisano 12 Wrzesień 2003 Kepa Oksywska 1939 to druga czesc wspomnien uczestnikow walk z 39 pierwsza to GDYNIA 1939 Listy zebrane przez Tyma(to jeden z naczelnego dow. obrony Gdyni)Swietna Ksiazka
dago Napisano 15 Wrzesień 2003 Napisano 15 Wrzesień 2003 mmichu, jeżeli możesz podać nazwisko dziadka to mam prawie pełny skład 2MPS i niepełny 1MPS. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.