Skocz do zawartości

giełda we Lwowie

kuboot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jadę niedługo do lwowa może ktoś tam był i wie gdzie znajduje sie fajny pchli targ" gdzie mozna by cos kupić z odnak i odznaczeń ?
Napisano
Jak tam byłem ostatnio, to był taki targ w samym centrum blisko teatru. Musisz skręcić w prawo przed teatrem i przejść uliczką jakieś 100 – 150 metrów. Sorko za niezbyt dokładny opis, ale trafisz na 100%.
Dodam jeszcze, że to miejsce jest bardziej „pod turystów” i pewnie są jakieś ciekawsze miejsca ze starociami. Jednak i tam widziałem kilka ciekawych rupieci.
Pozdrawiam i życzę pomyślnych łowów.
Napisano
Kuboot jak masz zamiar przewieźć fanciki przez granicę?Z tego co wiem łatwiej przejechać ze spirytem i fajkami niż ze starociami.Jeśli możesz to zdradź sekret,też jestem zainteresowany wschodem.
Napisano
Idac od rynku w strone Arsenalu (zdecydowanie zajzyj tam), jest sklep militarny i zaraz obok lombard. Trafiaja sie rzeczy polskie przed 1939, austriackie, no i oczywiscie ZSRR. W obu sa militaria, przed Arsenalem w dzien tez stoja i targuja, czasem sa wojskowe rzeczy. Ceny roznie, czasami tanio, innym razem jakis kretyn chce straszne pieniadze, wiele razy drozej niz u nas.
Na pewno sie targuj, to bedzie taniej (na rynku).
Lombard mial gigantyczny wybor manierek i menazek (tak w okolicach 20zl/szt).
Wejdz jeszcze na gore zobaczyc twierdze, choc brud straszny wokolo.
Na rynku jest tez muzeum UPA i walk niepodleglosciowych. Warto zajzec. Zas wymieniane w przewodnikach muzeum wojskowe jest zamkniete (przynajmniej bylo w zeszlym roku).
Ja lecialem samolotem, przy przeswietlanie rzekli ino, iz jest manierka i tyle. Nie kazali otwierac ani nic.
Napisano
Zapytałem się faceta ze Lwowa i dostałem taka odpowiedź a takie wypadki polecam piesze przejscie w Medyce. Tam zawsze tlum
ludzi i prawie nigdy nie sprawdzaja ukrainskie celniki. Coprawda jesli
nie przyjechac tam pierwsza marszrutka (ze LWowa wyjezdza o 05:30) to
mozna tam stac 2 godziny minimum."

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie