mietek Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2005 Pociski w paczce z USA12.04.2005 10:00 2,5 tysiąca pocisków, służących do wytwarzania amunicji do broni ostrej, odkryli śląscy celnicy w paczce, wysłanej ze Stanów Zjednoczonych do mieszkańca woj. podkarpackiego. Sprawę przekazano CBŚ. Przemycane pociski typu sierra kaliber 0,22 cale (5,6 mm) nie są gotową amunicją - nie mają łuski i prochu. Zgodnie z ustawą o broni i amunicji, na posiadanie i przewóz przez granicę tego typu akcesoriów trzeba mieć specjalne zezwolenia. - To największa przechwycona jednorazowo ilość amunicji, większa niż w całym ubiegłym roku, kiedy śląscy celnicy wykryli przemyt 2357 sztuk - powiedziała rzeczniczka Izby Celnej w Katowicach, Elżbieta Gowin. Pociski odkryto w placówce celnej w Częstochowie, gdzie trafiają paczki z USA. Znajdowały się w pudełkach między butami i używaną odzieżą, które - zgodnie z deklaracją - stanowiły zawartość przesyłki. Jak powiedziała rzeczniczka, wszystkie trafiające do częstochowskiej placówki paczki z USA są prześwietlane. Często celnicy natrafiają w nich na przedmioty, których nie wolno wysyłać. Np. w paczce z choinką znaleziono karabinek winchester, w paczce z ziarnami kawy pistolet mauser, w paczce z pontonem myśliwską kuszę. W ubiegłym roku śląscy celnicy ujawnili przemyt 34 sztuk broni różnego typu. (PAP) http://fakty.interia.pl/news?inf=611534 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 Jezeli same czubki nazywają amunicją to ja mam arsenał w domu :)ps.Policja może zgłaszać się do mnie na priv :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 heheh, ale z nich czubki" hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 Miało być pociski :)Tylko że moje troche zdezelowane przez czas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 Ja wszystkie pociski już wywaliłem, przez takie zardzewiałe gówno można dostać wyrok w zawiasach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomko Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 Hmm,na posiadanie czegoś takiego do broni czarnoprochowej nie jest wymagane pozwolenie. Wychodzi urzednicza logika - skorupa granatu - to tyż granat :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 Nie ma sie czym przejmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 Kudłaty nawet się nie przyznawaj - za porzucenie grożą dwa lata;)Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bracholl Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 Hehe a Lepper mówił ze Binladen ukrywa sie w bieszczadach na podkarpaciu to jest dowód.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastus0 Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 ..U.C. co to za skrót? ...hehe U Czubków" , Ułomne C..." itd itd..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 Luger OK, żartowałem heheeheŻadnych pocisków nigdy nie miałem :) heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro5671 Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 Kudłaty. Widzisz jak człowiek się szybko uczy hehe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 heheja tez żartowałem :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanshin Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 No wiecie panowie ja moje naboje z wykopków AL-kaidzie wysyłałem!Ale cichutko bomi CIA DUPE odstreli:)PZDRsANSHIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 CIA już Cie podsłuchuje zdrajco Wilekiego Brata ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.