wilhelm6 Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 Witam!A jakiej wielkości przedmiot ma być wykrywany na głębokości więcej niż 2m?pozdrawiamwilhelm6
inio_01 Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 po wczesniejszych postach Pirata SS mozna domyslic sie ze szuka militarii bo na poczatku szukal wykrywki na te przedmioty (troche mnie dziwi fakt ze zaoferowal kupno pewnej wykrywki i teraz szuka schematu innej,czyzby sie nie sprawdzila? ale tak czy owak to forum po to jest) czyli przedmiot bedzie wiekszy niz luska albo monetka (tak mi sie wydaje).Jesli kolega Wilhelm6 ma jakis schemat wykrywacza od 2 do 5 metrow to rowniez prosze o podeslanie na mail-a z gory serdeczne dziekipozdrawiam
SWaldek Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 Zapij woda i to zimną zasięg na 3m zwykłym wykrywaczem w dodatku na taki złom jak karabin.Wątpię,aby zwykły zareagował na drzwi garażowe z 3m.Może rozejżyj się za porządna ramą 2x2m,ale nawet jak wykopiesz 3m dołek w mule, zreszta to juz Twoje zmartwienie.Radzę odpuść sobie to miejsce albo zaproś kogoś z profesjonalnym sprzętem Pozdrawiam
SWaldek Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Gdyby nawet było to powietrze to po prostu żaden standardowy wykrywacz nie posiada takich możliwości aby sięgnąć na 3m w głąb na przedmiotem wielkości karabinu a co dopiero przez warstwę mułu czy ziemi. Pomijam fakt że wykopanie takiego dołka zajmie kilka dni
mrand Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Realnym wyjściem jest wykonanie kilku odwiertów i użycie sondy cylindrycznej z przewodem ok. 3m. Wówczas wystarczy zwykły Jabel. Świder możesz wykonać ze sprężyny od amortyzatora samochodowego po przyspawaniu do niej odpowiedniej długości pręta zbrojenowego. W lekko wilgotnym gruncie (nie osypuje się) wykonasz otwór 3m w pól godziny. Mam podobny, składany z 3 segmentów świder o dł. 2m. Zwykle po wstępnej lokalizacji detektorem i wykonaniu 4 odwiertów wiadomo czy wystarczy zwykła saperka, czy trzeba lecieć po łopatę piętnastkę" :) PozdrawiamMrand
abunai Napisano 18 Maj 2005 Napisano 18 Maj 2005 Do mranda! A możesz zapuscić fotkę tego ustrojstwa, bo brzmi to bardzo ciekawie! Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.