Skocz do zawartości

film dzisiaj

Gość mt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam po dłuższej nieobecności. Dzisiaj, jutro i chyba pojutrze w TV regionalnych, np: gdańsk, Bydgoszcz od 23-1 pokazują film SHOAH" poświecony obozom koncentracyjnym w Polsce. W sumie jeszcze 6 godź. relacji świadków. Miłego oglądania.
Napisano
Jestem po pierwszym odcinku ... a własciwie połowie. To dość trudny film, już nie nawet w swej tematyce ale w sposobie pokazwania i opowiadania, co spowodowało że po dniu w pracy ok połnocy oczy same mi się zamkneły ... oczywiscie u nas takie rzeczy muszą być puszczane w porze dla wampirów bo normalni ludzie po co mieli by to oglądać. Nic to dzisaj uruchamiam video, obejrze jutro po pracy.
Co do wrażeń, to dopiero po całości.

pozdrawiam
Napisano
Wcale nie jest nudny. To właśnie w sposobie montażu, prowadzenia rozmów z ludźmi, dociekaniu szczegółów, ale bez taniej sensacji, tkwi jego siła. Myślę, że każdy kto twierdzi, że Hitler żył za krótko (a znam takich) powinien obejrzeć Shoah. Wątpie tylko czy ktoś taki cokolwiek by z tego zrozumiał. Niestety...

Pozdawiam
Marecki
Napisano
A film jest fajny, bo o moich rodzinnych stronach ;-)).
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie