Dykta Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2005 Witam,chciałbym delikatnie oczyścić uchwyt sakw na bagażnik do motocykla. Uchwyt wykonany jest z elementów żeliwnych i stalowych połączonych ze sobą. Zachowało się bardzo dużo oryginalnej farby, ale jest też rdza. Z tym że nie jest to zwykły nalot rdzy, a mniejsze i większe ,,strupy''. Występują one tylko na elementach stalowych, a jedynie kilka drobnych przyczepiło się do żeliwa. Nie chcę przeprowadzać auto- czy elektrolizy, a jedynie jakoś zmiękczyć te strupy, tak by ładnie odeszły.Ma ktoś jakieś pomysły?Pozdr.Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Kwiecień 2005 Share Napisano 8 Kwiecień 2005 Takie miejscowe wykwity najczęściej wysępują na metalach pokrytych chromem lub niklem. Czy pod lakierem nie ma takiej powłoki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dykta Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2005 Nie, na 100% nie ma. Ten fant to wykopek. Co prawda w super stanie, i tylko miejscami pokryty tymi strupami. Nie wiem z jakiej gleby był wyciągnięty, ale widziałem już kiedyś coś takiego na wykopkach.Pozdr.Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Kwiecień 2005 Share Napisano 8 Kwiecień 2005 No to fosolem po tych strupach.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dykta Napisano 9 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2005 Ok. Wielkie dzięki.Pozdr.Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.