Skocz do zawartości

Jabel z automatycznym strojeniem??

rav79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co sądzicie o jablu z auto. strojeniem. Po jakim czasie się rozstroi?? Czy wtedy zostaje już tylko ręczne dostrajanie?? Mój egzemplarz w ogóle nie tyka przy strojeniu, tylko reaguje od razu piszczeniem jak trafi na metal. Nie wiem czy tak ma być?? Podobno tyka jak się go stroi a częstotliwośc stuknięc zamienia się stopniowo w dzwięk ciągły prz trafienu na obiekt... a ten moj tylko kurna piszczy i piszczy ;)
Napisano
Podpowiedz czy sam składałeś czy kupowałeś, bo może masz zrobioną poprawkę do układu, chodzi tu o zamianę miejscami wyprowadzeń transoptora (4 z 5). Co sprytniejsi wykożystali tą możliwość i mają niejako dwa rodzaje pracy
jeden to takie tykanie od wolnego do narastającego i przechodzacego w pisk, a drugi to włąśnie taki efekt jak Twój natychmiastowy pisk
Pozdrawiam
Napisano
Mój jabel jest kupny. Zdecycdowałem się na niego właśnie z dla tego udogodnienia jakim jest autostrojenie. Nie wiem nic o takowej poprawce ale można powiedzieć żeby miał dwa rodzaje pracy, bo na auto i na manual reaguje tak samo - po prostu piszczy gdy w zasięgu cewki jest metal. Pozatym słyszałem, że po jakimś czasie tryb auto bedzie bezużyteczny, bo sprzęcior się rozstroi...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie