Gość Napisano 7 Luty 2003 Napisano 7 Luty 2003 ostatnim moim wykrywaczem był Rimatron Viking 6dx,miał kiepskie zasięgi ,hełm w powietrzu łapał z 65cm,znalazłem co prawda wiele ciekawych rzeczy ale pewnie tez duzo oposciłem ,chciałbym teraz kupic polski Loctansa model EL,wiele dobrego o nich słyszałem,wacham sie równierz miedzy Geoscanami ale ich zasięgi są chyba dość niewiarygodne-apeluje więc do uzytkowników Loctansa aby podali jakis krodki opis zasięgów w powietrzu-BARDZO MI NA TYM ZALEZY!!! przepraszam za błedy-
Gość Napisano 18 Marzec 2003 Napisano 18 Marzec 2003 czy żeczywiście tak źle jest z Vikingiem 6dx?Też chciałem zmienić na coś polskiego ale moim zdaniem nie jest taki zły.
Gość Napisano 19 Marzec 2003 Napisano 19 Marzec 2003 Wykrywacz o ktorym piszesz jest spoko,ale jak dla mnie miał troche za mały zasięg-helm brał w powietrzu zaledwie na 65 70cm ( o ile dobrze pamiętam).HS3 bierze hełm na 0k 120cm,więc roznica jest diametralna,a takto Viking to naprawde w poządku wykrywacz...czesc
kelau Napisano 19 Marzec 2003 Napisano 19 Marzec 2003 niewiem jak jest ze smętkiuem, ale w niektórych wykrywaczach nie czujesz głębokości i wielkości namierzonego obiektu. Moim zdaniem jest to spora zaleta vikinga,poza tym bezawaryjność. P.D., jak się oswoisz ze swoim nowym wykrywaczem (smętkowskiego)to jeśli można prosić, napisz czy warto było.co do osiągów to w sumie masz chyba rację, ale ile można wykopywać hełmów...:)
Gość Napisano 19 Marzec 2003 Napisano 19 Marzec 2003 No własnie z tym masz eacje Viking elegancko lokalizował przedmiot nawet bardzo mały,po sygnale mozna było wyczuc jak głęboko i jakiej wielkosci jest przedmiot ,no ale zasięg???HS3 pewnie tak dobrze niezlokalizuje orzedmiotu ale podobno da sie to wyczuc...jak go przetestuje cos napisze,ale poszukaj w forum o tym wykrywaczu jest duzo napisane....
kelau Napisano 19 Marzec 2003 Napisano 19 Marzec 2003 od kiedy przeglądam forum, nie znalazłem wzmianki o tym, moim zdaniem przydatnyym parametrze w hs3 i innych , ale być może w trybie wykrywania wszystkich metali jest podobnie jak w vikingu. W tzw. lepszych wykrywaczach, puszka po piwie i moneta aluminiwa jest wykrywana jednakowym sygnałem, podobnie jak łuska 85mm i klamra(wg mojej obserwacji i relacji posiadaczy), ale to chyba zależy od trybu pracy.
Don Kichote Napisano 20 Marzec 2003 Napisano 20 Marzec 2003 O loctansie dużo jest na forum http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/phpBB/Dział detektoryTemat: Pobawiłem się nowym sprzętem - dłuuugiePozdrawiam
Gość Napisano 22 Marzec 2003 Napisano 22 Marzec 2003 do Kelau, co prawda nie mam jeszcze Smetka ale dzis miałem okazje troche sie nim pobawic i moge stwierdzic ze bardzo podobnie pracuje jak Viking tzn.po sygnale da sie rozpoznac,mniej wiecej wielkosc i głębokosc przedmiotu tak jak to bylo w Vikingu-noi oczywiscie ma lepszy zasięg,ale więcej nie moge powiedziec bo jeden wypad z tym wykrywaczem o niczym nie swiadczy........
kelau Napisano 23 Marzec 2003 Napisano 23 Marzec 2003 P. D., dzięki, a czy orientujesz się może jak jest z jego awaryjnością?
Gość Napisano 23 Marzec 2003 Napisano 23 Marzec 2003 Z tego co wiem nie jest awaryjny,znam osobiscie dwoch uzytkownikow tego wykrywacza,chodzą juz z nimi ponad 1,5 roku a moze i więcej i zaden z nich nie miał problemow typu awaria.Układy elektroniczne,są polakierowane jakims specjalnym preparatem ochronnym,a dziurki od głosniczka przysłonięte, w taki sposob aby nie dostawal sie do srodka kurz.A w instrukcji jest dobrze opisany sposob konserwacji.Baterie podobno starczają na wieki".Mam nadzieje ze w tym tygodniu dostane juz ten wykrywacz!!!Bo z tym własnie jest probłem czeka sie ok miesiąca......
sandr Napisano 23 Marzec 2003 Napisano 23 Marzec 2003 Mała prośba, szukam kontaktu z firmą LOCTANS (ich strona internetowa od pewnego czasu jest zamknięta), najlepiej adres e-mail plus telefon do firmy.Pozdr.
norbi Napisano 23 Marzec 2003 Napisano 23 Marzec 2003 hmm... wchodze i działa : http://www.loctans.enter.net.pl/dcm01.htm
norbi Napisano 23 Marzec 2003 Napisano 23 Marzec 2003 do P.D. co to za hełm??? miniaturka i big size??? to spore roznice... zastanow sie jeszcze raz.
JarekR Napisano 26 Marzec 2003 Napisano 26 Marzec 2003 Do Sandr'a: (przepraszam jeśli coś zniekształciłem nicka):Aby wejść na stronę Loctansa, trzeba zmienić ustawienia we właściwościach Exploratora tzn. zmniejszyć" zabezpieczenia w opcji: zabezpieczenia i prywatność (choć do końca nie wiem która opcja odpowiada za to... zmieniam obie i wszystko jest ok!!!) pozdrawiam Jarek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.