P.D Napisano 28 Marzec 2005 Autor Napisano 28 Marzec 2005 Czy jest jeszcze produkowany???..bo slyszalem,ze produkcja zostala zaprzestana..dzieki za odpowiedz!
luger Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 NIe jest produkowany o czym można się dowiedziećna stronie producenta. Jeszcze wysprzedają gdzieś resztki ( a może już nawet wysprzedali?).Pozdrawiam L.
ignatko Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 Witam z tego co wiem to Ultra jest dostępny tylko we Wrocławiu tel.071 7957381 ale pewnie już to wiesz .Pozdro
norbert lat 13 Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 ale jaja .a ja se go chciałem kupić :[!@#$%^&*(_=+)wiecie może gdzie można takiego nabyć w warszawie??POZDRO:[:[
P.D Napisano 29 Marzec 2005 Autor Napisano 29 Marzec 2005 ...we Wroclawiu tez juz nie ma...ale niedlugo pojawi sie Ultra 2,nieco ulepszona...noi nieco drozsza..wiec cierpliwosci!!!!Na militaria mam Smetka...ale monetki tez mnie rajcuja,wiec zamowie Ultre2..
posejdon Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 hehe, ja własnie kilka dni temu kupiłem go w v2 militaria we wrocku. Wziąłem chyba ostatniego. Ale nie jestem pewien czy jeszcze jakaś partia do sklepu nie dojdzie. najlepiej napisać maila do v2 i sie dowiedzieć. jak tak zrobiłem, poczekałem cos ponad tydzien i juz mam. pozdrawiam.
posejdon Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 a co do nowego ultry, to slyszałem, że ma kosztować coś ok. 850 zł, tyle co ultra 1 przed obniżką.
P.D Napisano 30 Marzec 2005 Autor Napisano 30 Marzec 2005 hmm..producent mowil ze ok 699zl (+,-)i bedzie mial nie co lepszy zasieg...dynamik i statyk...:):):)
posejdon Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 ...i bedzie miec mozliwość pracy trójtonowej
MaciekC Napisano 1 Maj 2005 Napisano 1 Maj 2005 jako że temat jest taki jak mój wykrywacz to walne tu swoje pytanie. oto ono:Czy znajdujecie ultrą broń z 2 lub 1 wojny św? Chodzi mi o poziom dyskryminacji. Jak wasza ultra reaguje na lufy, zamki, czesci broni itp?? Ja ustawiam dyskryminacje na godzinie 14stej i jeszcze nie znalazłem zadnego mauserka którego tak usilnie szukam. help :)
luger Napisano 1 Maj 2005 Napisano 1 Maj 2005 Maciek to raczej nie kwestia dyskryminacji tylko braku farta. Dyskryminacja w ultrze wycina małe przedmioty. Nawet z podkręconą na maksa wyciągałem drobnicę mniejszą od mausa;)Pozdrawiam L.
MaciekC Napisano 4 Maj 2005 Napisano 4 Maj 2005 luger nie chodzi o rozmiar przedmiotu tylko o materiał z którego jest zrobiony. np: ogniwa gasiennicy od T34 moja dyskryminacja odrzuca. To zaczałem sie zastanawiać zy broni tez nie odrzuci
past Napisano 4 Maj 2005 Napisano 4 Maj 2005 jeśli chcesz kopać militaria , a nie nudzą cie wszystkie pierdoły to najlepiej dyskryminacje skręć tak by omijała drut i małe odłamki. No chyba że wychodzisz z założenia że kopiesz tylko kolorowe fanty. Ale wtedy musisz liczyć się z tym że ominącie żelazne fanty mniejszej wielkosci.A mauserki to kwestia farta , znam ludzi chodzących kilka dobrych lat mających na koncie tylko drobiazgi , a są i szczęściarze którzy na pierwszym wypadzie wykopią klamry w idealnym stanie. Goddzina 14 - nie powinno odrzucać dużych żelaznych fantów.
MaciekC Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 podczas buszowania w krzakach i tracania kabla (przy sadzie) wykrywacz daje sygnały. czy to jest normalne w ultrze czy moze uszkodziłem wtyczke?
MaciekC Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 rigel -staram sie mieć zawsze akumulatorki naładowane więc to nie brak prądu. 12h? w takim układzie bedę kopał każda przerdzewiałą na maxa łuskę i każdy gwoździk. Moze okrecę jakąć taśmą kabel i wtyczkę przy sądzie co by się nie ruszało ustrojstwo przy dotknieciach gałezi.
past Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 to problem ultry - z tymi dziwnymi sygnałami - można zmniejszyć czułość. Coś za coś
rigel Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 Maciek przewód przy samej sondzie wzmocni tasma izolacyjna. Gdyby to nie pomogło zgłos sie do pana Rutyny, a co mnie dziwi, ze jeszcze nie odpowiedział główny zainteresowany. Co do czułosci nie ma sensu jej zmniejszac.Pozdrowienia
Passy Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 Ostatnio,gdy chodziłem z Rutusem Ultra po jeżynach co chwila miałem sygnał.Na początku myślałem,że powstaje z chwilą gdy łodygi jeżyn uderzają w sondę.Po bliższej obserwacji okazało się,że sygnał powstaje,gdy łodygi jeżyn uderzają w przewód.Na to nic się nie poradzi-trzeba poprostu uważać.Pozdrawiam.Passy
MaciekC Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 a przewód miełes luźno owiniety wkoło pałąka" czy dość mocni co by sie nie ruszal? moze to ruchy kabla powoduja reakce sady. taka mała ipoteza
MaciekC Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 niedługo ultra 2 wychodzi? wiadomo już jakie bedą tego zasiegi? chodzi o porównanie z solatisem. mniej bajerów to niższa cena a jak zasiegi?
Passy Napisano 3 Czerwiec 2005 Napisano 3 Czerwiec 2005 Przewód był lużno.Chyba masz rację,to mogła być przyczyna.Pozdrawiam.Passy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.