Skocz do zawartości

poszukuje materiału

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,

W sumie w Polsce to nigdzie nie kupisz takiego materiału, tylko już gotowe kurtki np. w mundurach-historycznych.

Jak byłem u nich niedawno to mieli całą rolkę tego materiału i innych, więc muszą go skądś brać, ale pewno z zagranicy.

Domyślam się, że pewno chcesz uszyć sobie sam mundur lub kurtkę z takiego materiału. Według mnie możesz o tym zapomieć, nigdy nie uzyskasz takiego samego wzoru. No chyba, że jesteś zdolnym krawcem i masz taką bluzę na wzór. A reenactment właśnie polega na jak najbardziej wiernym odwzorowaniu munduru.

Pozdrawiam
Napisano
witam
na allegro widzialem taki material, tzn. cos w rodzaju palatki, koles mial tego bardzo duzo w nieskiej cenie ok 30 zl!!!
musisz mocno poszukac , niestety nie mam dokladnych namiarow
Napisano
tiaa. problem w tym, że załączona fota to nie bgs, tylko kopia sumpftarnmuster 43 od frankowskiego. kopia taka sobie, ale na pewno dużo bliższa oryginału (jeśli chodzi o wzór i kolory) niż bgs. pewnie da się kupić, tylko ile metrów potrzebujesz? 5 tysięcy, 10 tysięcy?
już prędzej kupisz kopię splintera (splittera)...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie