Skocz do zawartości

Gdzie produkują kopie odznaczeń ?

JanW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie do Kolegów : mianowicie , gdzie produkują kopie przeróżnych odznaczeń jakich jest pełno na róznych giełdach? Oczywiście nie chcę zająć się handlem , ale interesuje mnie czy produkujący te podróbki" są w stanie pokusić sie o wykonanie kopii innych odznaczeń np. polskich odznak pułkowych kawalerii itp.

Napisano
Tak , grawer pewnie wykona kopię bardzo wiernie i pieknie mając do tego odpowiednia wiedzęi urządzenia. A swoją drogą pełno jest odznaczeń niemieckich , a nie produkuje sie polskich. Czyżby my Polacy nie interesujemy sie tym co polskie. Ogladając strony w internecie dot. róznych polskich odznaczeń stwierdzan że nie mamy się czego wstydzić. Nasze medale i odznali sa na prawde piene i szkoda ,że nie wystepuja na gieldach w takiej ilości jak te niemieckie. Jestem ciekaw opinii Kolegów na ten temat.
Napisano
Polskie odznaczenia sa produkowane i to widac na aukcjach allegro.
Oryginały pojawiaja Sie niezbyt czesto i osiagaja bardzo wysokie ceny.
Ale racja jest ze odznaczeń niemieckich z okresu II WW
jest bardzo wiele a spowodowane jest to modą na wszystko co niemieckie i w ten sposób wzrasta popyt.
Wiele z odznaczeń produkowanych jest za wschodnia granica tak jak np plyty cd.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie