Skocz do zawartości

Rutus, Cyklop czy garrett ACE 150

konmaxymalny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
no właśnie, który z tych w miarę tanich piszczałek polecilibyście drodzy koledzy, na hobbystyczne łażenie po plaży i szukanie monet, zegarków, kolii z brylantami i innego szrotu, kiedy nie ma co robić w ciepły letni wieczór nad morzem? a może coś innego?

czekam z niecierpliwością na wasze opinie.

Pozdro KON
Napisano
Rutus Ultra to następca Rutusa First , ten z kolei był następcą Cyklopa 1. Na plaże nadają się.
ACE 150?? jest to sprzęt nowy mało kto go testował , ale wydaje mi się że jest stworzony jako zabawka na plażę" piszę bez ironii. Sądząc z opisów na stronach amerykańskich to tego jest przez nich przede wszystkim wykorzystywany.

Cyklopem chodziłem po plaży , nie było jakichkolwiek problemów, kopałem wszystko (z ciekawości) do kopania używałem plastikowej akiety do tenisa" zabawka z supermarketu za 4 złote (nie mój patent). Na piwo i coś do piwa sie zawsze nazbiera.
Napisano
a czy przypadkeim cyklop nie ma bardziej rozbudowanej elektroniki od rutusa first? tak mi się wydaje po obejżeniu na kiepskim zdjęciu pudełka... hmmm... zresztą rutus chyba nie ma na uchwycie wygodnego przełącznika z dynamicznego na statyczne (a on wogóle ma tryb statyczny?)
to jest jakiś koszmar wybór taniego bipka na wakacje...

a ten garrett, to wygląda właśnie na zabawkę dla usańców, którzy muszą wszystko mieć kolorful itd... Tylko czy to działa?

macie jakieś linki do amerykańskich (zachodnich) stron z opiniami na temat garretta?
Napisano
polska nazwa . pl czyli??? chociaż pierwsza literka...
a potem d2ga itd
przeszukiwałem kiedyś piach nad morzem wykrywką za 2,5koła (dla mnie kosmos cenowy 2500zł!!!) i wrażenia zostawia niesamowite, ustawiiną miałem opcję coins, i cokolwiek zapipczało to 5zł 2zł i złotówki...

no kosmos, w ciągu pół godziny zebrałem 25 zł

tylko czy jeżeli kupie coś polskiego, lub garretta za 500zł nie okaże się iż jednak bardziej opłacało się sprzedać coś (się)i dołożyć 2000...

czy to działa, czy są to tylko zabawki dla dzieci?
Napisano
Mnie to też zastanawia może oddać się za...." dodać parę groszy i kupić odrazu coś solidniejszego"?, chyba fajniej jest uczyć się na BMW niż na maluchu i jednym i drugim można jeżdzić wolniej?
Napisano
Jednak kolejność jest taka, że aby nauczyć się płynnie czytać najpierw trzeba poznać abecadło. Mierz siły na zamiary i znaj proporcją mocium panie. Pozdrawiam
Mrand
Napisano
mierz siły na zamiary, czyli nie kupuj smętka ani sprzętu za 500zł bo się przejedziesz, jeżeli jesteś początkujący? czy też może mierz siły na zamiary, czyli nie kupuj wykrywki za 5000 bo?... no właśnie co?

ja rozumiem że jeżdżenie nissanem Patrolem GR dla początkującej kobiety to nie jest dobry pomysł, ale pipki za 50000 nie robią nikomu nic złego chyba, nie?
Napisano
moim zdaniem mrand ma racje , jak jesteś początkujący to po co inwestować np 5000 w hobby które ci znudzi się po tygodniu?? albo kupić sprzęt za 500 i nie wykorzystać3/4 jego możliwości??

a wracając do tematu - cyklop ma wskaźnik wychyłowy którego nie ma ultra i first , jest to w pewnych momentach + bo pokazuje wizualnie rodzaj metalu , ale mi przy używaniu w deszczu wskaźnik zamókł i nie działał musiałem wymieniać. A elektronika w Ultrze jest ulepszeniem cyklopa , Rutus wyeliminował wiele wad wieku dziecięcego , wymienił cewkę itp. Róznice cyklop rutys najlepiej wyjaśni ci producent.
A wybór najlepiej pójdź z kimś kto ma ACE i z kimś kto ma Ultre na wykopki , to pomoże ci zdecydować.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie