Skocz do zawartości

RUTUS ULTRA vs TESORO SILVER

gumiś

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich forumowiczów.
Jak oceniacie te dwie wykrywki w stosunku do poszukiwania monet oraz innej drobnicy.
Który wg.Was jest lepszy?
POZDRAWIAM
Napisano
Akurat tak sie składa że biegam z Silwerem , a mój dobry kumpel z Ultrą. Czuję się więc na siłach coś powiedzieć !
Ani ja , ani on nie ma kompleksów.
Jedyne moje uwagi ( obserwacja z kilku miesięcy - od kiedy kumpel dołączył z Ultrą ) to takie , że Tesoro jest żwawszy i precyzyjniejszy w namierzaniu fantów , ma naprawdę dobrą identyfikacje dzwiękową , która bardzo często zaoszczędza mi zbędnego kopania. Z drugiej strony Ultra wydaje się być minimalnie głębsza dla drobnych monet typu boratynki itp. , zwłaszcza na zaoranych polach. Na początku kiedy jeszcze kumpel nie wyczuł Rutusa trochę się miotał" i miał zazdrosny wyraz twarzy ;-) , ale teraz to pewnie by się ze mną nie zamnienił na sprzęt . ( i vice wersa )
Podsumowując myślę , że oba wykrywacze maja podobne osiągi i oba dadza swojemu użytkownikowi satysfakcję . Biorąc pod uwagę różnicę w cenie i to , że Ultra często bywała królem polowania" jest się nad czym zastanawiać!
Napisano
A czy Tesoro posiada funkcję eliminacji namagnetyzowanych kamieni, którą posiada Rutus First +, a której brakuje mi w Ultrze ???
Napisano
Maciej G-serdecznie dziekuję za opinię.
Dokonałem zakupu ULTRY.
Mam prośbe czy Twój kolega z ULTRĄ moze sie ze mną skontaktować na GG 5925474.
POZDRAWIAM
Napisano
..." - nie pomogę , nic mi nie wiadomo o eliminowaniu namagnetyzowanych kamieni , może wyższe modele Tesoro sobie z tym jakoś radzą!
Co do GG kumpla to on ma tylko okresowy dostep do kompa.
Jak cos to pisz do niego na e-mail : zaczep@tlen.pl , pewnie ci pomoże . Tu sie nie udziela ! Na forum PS" wystepuje pod nikiem Marci S . Możesz zobaczyć jakie fanty trafia Ultrą.

Powodzenia .

Maciej G

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie