Andrzej18 Napisano 17 Marzec 2005 Autor Share Napisano 17 Marzec 2005 Czy nie posiada ktoś z was filmu pt Urodziny młodego warszawiaka" na VHS albo DVD ?? Bardzo prosze o pomoc bo mam temat na maturke z polaka powstanie warszawskie w literaturze i filmie"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
why Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Niestety nie mam tego filmu,ale mogę Ci podrzucić parę tutułów,które powinieneś zobaczyć:-Kolumbowie"serial -Pogoń za Adamem"film(słabiutki)-Pierścionek z orłem w koronie" film i książka(Pierścionek z końskiego włosia)-Eroica"film-akazane piosenki"film-Godzina W" film-superhit!-Kanał" film superhit!!!Z pamięci podrzucam te parę tytułów ,w których przewija się temat Powstania.W zależności od tego kiedy powstał film i kto go robił prezentuje temat w różny sposób.Myślę,że warto a część koniecznie trzeba zobaczyć.Pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej18 Napisano 19 Marzec 2005 Autor Share Napisano 19 Marzec 2005 Dzięki why :) Tylko mój problem polega na tym że mam już zaklepioną bibliografię. Trudno zdobyć ten film ale jak się nie uda to puszcze na prezentacji fragment ekraniacji pamiętnika Białoszewskiego.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.