Skocz do zawartości

Pomniki w Słowacji dla braci Sowietów

sebulaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Centralny Zespół Artystyczny Wojska Polskiego pluton piechoty na transporterze pływającym."

Ps2. Był ktos w tym skansenie? Co z niego zostało? Ja niestety jeszcze tam nie dotarłem dysponuje jedynie pocztówkami.

Pozdr MJ

Napisano
To nie DUKW, to jest taki Radziecki wynalazek na podwoziu zdaje się ZIŁ-a z zowie sie chyba BAW albo MAW nie pamietam.
Pozdr MJ
Napisano
Podobny piękny skansen, wyposażony w moździeze, katiusze, armaty, haubice, T 34, wszytko porozstawiane na stanowiskach bojowych, okopy faszynowane, ziemianki, dogodne dojścia dla zwiedzxających, możliwość pokręcenia lufami armat, wieżyczką czołgu itd, itp, znajdował się w Zdbicach. Zeby nie skłamać to tak do (chyba lat 80), później przestano dbać o to komunistyczne ścierwo i dziś
po pięknym skansenie ukazującym położenie naszych wojsk przy przełamaniu Wału Pom pozostało tyko wspomnienie...
aż się PŁAKAĆ CHCE! myślę, że takie przykłady mozna mnozyć..
Ps. postaram zamieścić się zdjęcia wczoraj" i dziś",
Chyba, że posiada ktoś takowe to niech wzuci,myślę,że warto
szczególnie te z wczoraj"..
pozdrWoNs
Napisano
Witam, apropo skansenu w Mniszewie, to gdy byłem tam rok temu to niezaciekawie to wszystko wygladało. Te zdjecia z lat 80 w porownaniu z tym co widziałem to malinka:) Niewiem jak jest teraz, ale jak tam bywałem to nie bardzo to wyglądało. A jeszcze taka ciekawostka, panowie zlomiarze chcieli nawet z tego skansenu pozyczyc sobie radziecki 120mm mozdziez, tylko po co im to:) Pewnie chcieli miec w ogrodku, albo opylic grupie przestępczej:)

Pozdrawiam Chrumiś
Napisano
Do Sebulaa.
Nie radzę, w razie jakiejkolwiek wpadki masz sprawę tam i u nas! A patroli wojskowych i policyjnych dość sporo.
Pozdrawiam!
lokfan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie