Gewer Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 Witam mam pytanie jaka by byla najlepsza farba na hełm luftwaffe, czytałem watek poświęcony malowaniu hełmów niemieckich ale wszyscy w wiekszości restaurowali i odmalowywali hełmiki w malowaniu heeres.Zadałem te pytanie dlatego gdyz zaczełem odrestaurowywać hełmik zaczełem malować go pactra A76 ale coś mnie ten kolorek nie lezy zbytnio.Dlatego chciałbym się dowiedzieć jaki kolor i jaką markę farby byście polecili najbardziej.Pozdr i dziekuje Gewer
herrmateuss Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 Mi trafił sie malutki w rozmiarze hełm (HJ?) i chciałbym wiedziec jaki toto mogło miec kolor.Wogole powinnismy utworzyc wątek o malowani hełmów z dokładnymi numerami farb
Jan-Hendrik Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 http://www.militaria-fundforum.de/thread.php?threadid=13414Jan-Hendrik
Fall Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 RAL 7016 z kropelka" bialego i niebieskiegopoz Fall
Gewer Napisano 13 Marzec 2005 Autor Napisano 13 Marzec 2005 Witam ponownie pomalowałem środek pactra A76 chcialbym się dowiedzieć na ile ten kolor jest zblizony do koloru LW.A wrazie czego co mam zrobić by był w miarę przyblizony do tego koloru.Pozdr. Gewer
adamki Napisano 15 Lipiec 2008 Napisano 15 Lipiec 2008 Panowie może któremuś z was udało sie dopasować odpowiedni kolor Luftwaffe z mieszalnika.Może by sie podzielił symbolem ??Ten RAL 7016 to chyba nie to.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.