Skocz do zawartości

OWŚ Odcinek Mikołów

d007

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem

Czy szanowne grono mogłoby się wypowiedzieć o czerwonych kółeczkach na mapie ?

Dla wyjaśnienia podam, że zielone to znane schrony, żołte to znane płyty fundamentowe. Niestety nic mi nie wiadomo o miejscach, które są zaznaczone na czerwono.
Przepraszam za jakość skanu jednak jest to ksero mapy samochodowej w dodatku dość mocno pomniejszone na potrzeby tego forum. Mapa jest o tyle ciekawa, że autor naniósł na nią schrony bojowe lecz pewne miejsca budzą wiele wątpliwości.

Zapraszam do dyskusji (nawet tych życzliwych inaczej ;), która mam nadzieje rozwieje wiele z tych wątpliwości.

PS: Dla zainteresowanych mogę przesłać na mejla tą mape w lepszej jakości i większym rozmiarze.

Pozdrawiam
d007

Napisano
Mała poprawka. Pomyliłem się. Schron w Mokrym ( trzecie czerwone kółko od północy) powinno być zielone a czerwone powinno być jedno wyżej.

pozdrawiam
d007
Napisano
Dzieki Piotrek za odpowiedź. Mape już CI wysłałem wcześniej.
Zanacz na niej te miejsca niezaznaczone. Na wiosne oczywiście wyskoczymy w teren.

Pozdrawiam
d007
Napisano
brakuje Ci na tej mapce obiektu koło wieży wodnej w Łaziskach i tego z Rybnickiej , o którym Ci kiedyś pisałem
Napisano
Wojt: ależ obydwa są zaznaczone. Ten koło wieży wodnej to 5 zielone kółko od południa a ten na Rybnickiej to ta zielona kropka za wschód, akurat na składaniu mapy.

Pozdrawiam
d007
Napisano
pewnie źle popatrzałem, i mapa jest trochę nie wyraźna ale ciekawa, jak tu będziesz gdzieś łaził to daj znać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie