emiter Napisano 3 Marzec 2005 Autor Napisano 3 Marzec 2005 Przyjrzałem się temu wykrywaczowi. Można troche uprościć ten schemat, ale nie wiem czy to ma sens.1. W generatorze zastosowałbym wzmacniacz operacyjny mocy.2. Zamiast przetwornic dwa akumulatory (wiem,że to masochizm)3. Użyłbym więcej podwójnych wzmacniaczu operacyjnych bo jest je wygodniej stosować przy płytce jednostronnej (założeniem jest jednostronna).Chętnie bym płytkę w protelu namalował, ale jako że jest to mój pierwszy taki wykrywacz potrzebuję wsparcia doswiadczeniem.Można pisać na maila.
Edik Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Witam!Ten genertaor z Anker-50 jest jedyny w swoim rodzaju...:-)Przejrzyj forum PS... tam byly jeszcze wklejone podobne generatory stabilizowane kwarcem.W pierwszej wolniej chwili odpowiem na priva...Pozdrawiam!Edik
emiter Napisano 6 Marzec 2005 Autor Napisano 6 Marzec 2005 Bardzo jedyny w swoim rodzaju:))))))W PSpice niby generował ale nie tak jak trzeba.dziwne że wystartował
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.