MAB Napisano 3 Marzec 2005 Autor Share Napisano 3 Marzec 2005 CzołemMam pytanie.Nabyłem ostatnio ładną niemiecką puszkę, która mam bardzo dużo farby, ale pokrytej drobną kaszką rdzy.Traktując ją fosolem nie uzyskałem właściwie żadnych efektów.Czy fosol, może być przeterminowany (nie znalazłem daty produkcji na opakowaniu), albo nie jest czystym kwasem, tylko roztworem?Może robię coś źle?Czy w ogóle bez auto czy elektrolizy lub szlifierki :) da się usunąć ta warstewkę rdzy?Znacie może jakiś cudowny sposób, ponieważ nie chcę mocno ingerować?Pozdrawiam, MariuszPs. Sory, jeśli temat już się przewinął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Marzec 2005 Share Napisano 3 Marzec 2005 Jeżeli nie znasz pochodzenia" tego fosolu to dla jasności sytuacji kup nowy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAB Napisano 4 Marzec 2005 Autor Share Napisano 4 Marzec 2005 Chyba tak właśnie zrobię.Pzd., Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 przetrzyj ja szmatka z wd 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.