Partyzant.pk Napisano 1 Marzec 2005 Autor Share Napisano 1 Marzec 2005 Chcę wykonać w domu replikę angielskiego pistoletu maszynowego Sten Mk II. Szukam dokładnych rysunków z rozrysowanymi poszczególnymi częściami tego pistoletu maszynowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopi Napisano 1 Marzec 2005 Share Napisano 1 Marzec 2005 Witam.http://www.biggerhammer.net/manuals .PozdrawiamKopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecenas Napisano 1 Marzec 2005 Share Napisano 1 Marzec 2005 Na dobrą sprawę wystarczy zeszyt TBiU, są też do kupienia na Allegro plany na CD. Wystarczy poszukać. Wierz mi, że da się ich podstawie zrobić dobrą replikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idiota Napisano 3 Marzec 2005 Share Napisano 3 Marzec 2005 Witam.Jestem w posiadaniu :)Oddam gratis w zamian za info dotyczace problemów w trakcie rekonstrukcji. Po prostu nie chce uczyc sie na wlasnych bledach :)mojwe gg: 7016053 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyzant.pk Napisano 4 Marzec 2005 Autor Share Napisano 4 Marzec 2005 Zeszyt TBiU-mam,Do idiota-możesz mi to przesłać na moją skrzynkę?Na pewno, na bieżąco będę Cię informował o postępach w pracy(może założę też forum o tym...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powstaniec 1908 Napisano 4 Marzec 2005 Share Napisano 4 Marzec 2005 Czołem. Panie idiota - prosze podać namiary na privjakie Pan ma problemy - prosze o pytania - w miarę możliwości postaram sie jak najszybciej odpowiedzeć - reprezentuje grupę rekonstrukcyjną odtwarzającą Powstanie Warszawskie - namiary na www.reenactingforum.republika.pl z poważaniem ( - ) Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idiota Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 thunder33@op.plWysle to wam Panowie w poniedzialek z innego kompa. Mam chyba jakiegos wira :( (nie mam polskich znakow i nie moge wysylac zalacznikow nawet przez mozille). A jezeli chodzi o problemy, to najwiekszym jest chyba brak sprzetu :) inne np. czy wytocza mi korpus z monobloku, czy lepiej z rory... A najlepiej ile wyniesie mnie zamowienie elementow w zakladzie slusarskim? :)Pozdro Janusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAB Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 Idiota, jeśli robisz sobie atrapę Stena albo Mausa to może się razem zgramy i będzie łatwiej.Pozdrawiam, MariuszPs. Jeśli możesz to też poproszę o te plany - legion1@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powstaniec 1908 Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 na korpus tylko rura, cienkościenna (1-2 mm) na pudełko spustów 07-1 mm , na gniazdo magazynka 1,5 mm proponuje użyć blachy stalowej czarnej St0s, St2 (łatwe w obróbce) - części łączyć przez spawanie, kolba z pręta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 A czy ja tez mogl bym dostac te plany?? bartek_dz@o2.pl z gory bardzo dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idiota Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 Wysle, wysle, tylko w poniedzialek.Na arkuszu z magazynkiem jest blad, ale to chyba nie problem.A moze jest inna mozliwosc... np. wrzucic to na jakas stronke, zeby kazdy mial dostep?Ja narazie wstrzymam sie z produkcja (mam zbyt male zaplecze techniczne)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 Takie elementy jak magazynek czy kolba lepiej zakupic na allegro bo samodzielna produkcja niest chyba warta zachodu.Ach czy niewie ktos zas czy wersja stena z pionowym magazynkiem miała inny zamek?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powstaniec 1908 Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 Co do magazynka - zgadzam sie, kolba nie jest tak skomplikowana - poza tym jak ktoś ma kase to niech kupuje.W Błyskawicy zamek różnił sie mocowaniem rączki zamkowej (zamek obrócony o 90 stopni). Była też wersja Błyskawicy z komorą zamkową i zamkiem o przekroju kwadratowym - patrz fotografie na stronie Whatfora- zdjęcia powstańców z batalionu Gustaw) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 dzieki wielkie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idiota Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 Wyslalem do:Partyzant.pkMABd2io83kProsze do nich kierowac prosby o plany, ja mam problemy z wysylaniem zalacznikow :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 no to ja tez poprosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAB Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 Dzięki.Do mnie doszły bez problemu.Podajcie swoje maile to powysyłam.Pozdrawiam, MAB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyzant.pk Napisano 17 Marzec 2005 Autor Share Napisano 17 Marzec 2005 do idiota>Dzięki za plany :))))))))))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyzant.pk Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Mam już 2 lufy i kolbę (do wyczyszczenia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombak Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 partyzant mółbyś mi podesłać na maila te plany stena? pisałem do ciebie maila. mamy u siebie w grajewie grupe rekonstrukcyjną z września 1939 i chcemy pobawić się w partyzantów, dlategomusimy zrobić parę stenów. wyślij te plany. jak możeszpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombak Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 mój adres: brzydas@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 ma ktoś może takie rysunki do pepeszy jakiegoś mosina lub/i krótkiego mausera. Proszę, jeżeli jest to możliwe o wysłanie mi rysunków stena na ten e-mail krzysiek.krukar@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Australian Infantryman Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 Mam jakieś blueprinty PPSh, Sten, Liberator, i M1911. Nie wszystkie są komplatne, bo ściągane z różnych stron za free. Mogę kogoś z tej strony uszczęśliwić. Czy wiecie coś o odlewce/deko Enfielda. Czego używają nasi paratroopersi z reko 1SBS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Nie ma odlewów enfieldów, ostatnio Denix wypuścił replikę tego kb ale w wersji Mk III, czyli jeśli chcesz do postaci spadochroniarza, to ci się nie przyda. Pozostaje tylko deko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 W Wielkiej Brytanii firma Relics z Hailsham sprzedaje kopie karabinów Lee Enfield, zarówno No. 1 Mk. III SMLE, jak i No. 4 Mk. I.Pozdrawiam,Michał Różyński Mike"S.R.H. ODWACH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.