Skocz do zawartości

EXPLORER XS

Gość kiers

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś używa tego sprzętu? Podobno jest tak czuły tak że do noszenia saperki a nawet kluczyków
trzeba brać drugą osobę. A może lepiej wybrać GTI 2500 lub coś innego. Potrzebny mi jest dobry sprzęt uniwersalny (nie nurkuję).
Proszę o radę.

F-ma Minelab swoimi kolorowymi reklamami zajmującymi całe strony w magazynach robi ludziom wodę z mózgów. Jest wiele znacznie lepszych lepszych wykrywaczy niż Explorer XS. GTI 2500 jest jeszcze gorszy. Proponuję np.
White's DFX Spectrum, XLT Spectrum,Tesoro Cortes czy inne Tesoro

Mój brat pracuje na EXPLORER XS i mamy rewelacyjne efekty. Świetnie się sprawdza przy poszukiwaniu drobnych monet. Moi koledzy używają SPEKTUM XLT, sprawdza się super, ale przy porównaniu zasięgu głębokości na malutkich srebrnych ślązaczkach SPEKTRUM XLT traci do EXPLORERA XS 4-5 cm. Jednak poszukiwania wymagają praktyki i poznania wykrywacza. EXPLORER XS jest czuły, ale bez przesady - wystarczy, że będziesz nosił saperkę lekko za sobą, ale to też kwestia ustawienia czułości. Lepiej sprawdza się przy liniach wysokiego napięcia. Znam osoby które szukają na LAND STARZE i mają takie same wyniki. Jak jusz mówiłem to kwestia praktyki i poznania swojego wykrywacza.

Z tymi 4-5 centymetrami to jest chyba odwrotnie, kto powiedział, że Spectrum musi pracować ze standardową cewką - używając cewki
20 centymerowej i odp. ustawienianie nie przepuści się nawet denarków piastowskich.Jestem gotów stanąć do rywalizacji z każdym Explorerem XS na zasadach fair play (nie jak na zlotach)i będę używał Tesoro Cutlass II z cewką 20 cm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie