Jarosław Napisano 7 Luty 2005 Autor Napisano 7 Luty 2005 panowie jestem początkującym i mam dylemad co mam kupić z wykrywki polskiej na monetki o średnicy fi 12-40 mm kolor różne stany od blaszek do I+ PROSZE O POMOC I WYROZUMIAŁOŚĆ I BEZ KOMENTAŻY itd
SWaldek Napisano 8 Luty 2005 Napisano 8 Luty 2005 To nie jest forum o pietruszce lecz właśnie o wykrywaczach , gdybyś zechciał przeczytać parę wątków z tego działu nie musiałbyś zadawać kolejnego bardzo lakonicznego pytania,na które może być tyle odpowiedzi ilu odpowiadających. Najczęściej włąśnie takie pytania pozostają bez komentarza ,albo dają powód do kłótni, bo zaczyna się batalia o rynek.Pozdrawiam i zapraszam do lektury , będzie szybciej niż czekanie na odpowiedź z której i tak pewnie nie skożystasz
Jarosław Napisano 8 Luty 2005 Autor Napisano 8 Luty 2005 Do:SWaldekwłaśnie się naczytałem i nic z tego nie wiem jedni żartują drudzy ukrywają prawde pomimo że mieszkam w takiej miejcowości że nikt tam nie chodzi z wykrywką i nikomu to faktycznie nie zaszkodzi odkryć prawde o dobrym polskim sprzęcie do poszukiwań .
past Napisano 8 Luty 2005 Napisano 8 Luty 2005 za 599 masz Rutusa Ultra , coś koło tego(cenowo) ACE 150 na monetki to chyba najtańsze. Co do Ultry to poszukaj posty o niej , co do ACE masz testy Proscana w temacie poniżej
Jarosław Napisano 8 Luty 2005 Autor Napisano 8 Luty 2005 czy RUTUS ULTRA to faktycznie dobra otkrywka na monetki czytałem o nim dużo . ale chciałbym pare konkretów od posiadaczy ULTRY ktuży śmigają z nim i znajdują fajne fanty . ( wygląd faktycznie jest estetyczny na fotkach a w praktyce )
past Napisano 8 Luty 2005 Napisano 8 Luty 2005 w tej cenie jest bardzo dobra (to moja prywatna opinia)testy zasięgów na stronie Rutusa , identyczne robił przy mnie sprzedawca w v2 militaria są robione przy dyskryminacji odrzucającej stalowe kombinerki. Minusem jest brak wyświetlacza. O nowych wykrywkach ACE były dyskusje , ale jak na razie mało kto z nim chodził. Najlepiej co do ultry pisz na priva do posiadaczy , a o ACE zapytaj Proscana.
SWaldek Napisano 8 Luty 2005 Napisano 8 Luty 2005 Raczek..." nie spodziewaj się niczego innego, a skoro się naczytałeś ,to nie oczekuj wypowiedzi w stylu ja nakopałem tyle monet fi 12mm ,że warto. Skoro o nim piszą i dużo ludzi go posiada to kupuj i nie prowokuj następnej niepotrzebnej kłótni. A po indywidualne opinie pisz na priwa do ludzi, bo większość nie chce zadzierać i jak sam zauważyłeś nie mówi prawdy lub nie chce sie wypowiadaćPozdrawiam
Jarosław Napisano 8 Luty 2005 Autor Napisano 8 Luty 2005 Dziękuje za wypowiedzenie się na temat mnie interesującego.Faktycznie mam HS-3 z cewką 25cm, ale on tyko wykrywa 30% tego co bym mógł znaleźć.Dziękuje za porade na temat RUTUS ULTRA. RACZEK1_2004.
past Napisano 8 Luty 2005 Napisano 8 Luty 2005 HS3 niestety nie jest sprzętem na monetki , monetki można nim szukać ale przy prawie zerowej dyskryminacji. Ale żeby nie wykrywał 30% monet?? Mozliwe że za mocno podkręciłeś dyskryminacje. Ja sprawdzałem HS3 i przy dyskryminacji na maxa wykrywał np 5 groszy z 17 centymetrów. Test był zrobiony w powietrzu , odrzucał wtedy duże nozyczki krawieckie.Moim zdaniem w Smetku największym problemem jest wykopanie monetki ja musiałem kopać dość szeroki dołek.
puma Napisano 10 Luty 2005 Napisano 10 Luty 2005 Ja Polecem Bounty Hunter 4 niska cena a naprawde kombajn na monety miło się nim pracuje w terenie moim zdaniem idealny na monety jeśli jest coś w ziemi to on to znajdzie i bardzo dokłanie mozna określić w jakim miejscu znajduje się moneta.
puma Napisano 10 Luty 2005 Napisano 10 Luty 2005 Witam HS3 niestety nie jest sprzętem na monetki bardzo mnie w nim zaskoczyło to ze problemem jest zlokalizowanie fantu tzeba kobać dość spory dołek aby coś znaleść moim zdaniem hs3 moze to ktoś potwierdzi że gdy sonda jest około 5 cm od fantu zaczyna piszcześ i to sprawia kłopot i kopiemy w miejscu pod cewką a moneta moze znajdować się np. w lini prostej jakieś 25 cm od fantu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.