warwick Napisano 6 Luty 2005 Autor Napisano 6 Luty 2005 Witajcie,mam taki problem z aku w moim wykrywaczu.Byłem dziś w terenie i mniej więcej po godzinie chodzenia wyświetlił się komunikat LOW BATTERY" a napięcie w aku było 3,7V.Przyzaje ,że chodziłem bez słuchawek a po ich podpięciu to napięcie się podniosło do 4.1V .Pochodziłem jeszcze z 15 min i wróciłem do domu .Po powrocie do domu jeszcze raz odpaliłem whites'a i napięcie mi się pokazało 4,4V.akumulator jest Ni-CdZasadnicze moje pytanie brzmi :- czy to jes obiaw padajacych akumulatorów? - czy temperatura ma znaczenie (dziś w Olsztynie było -8 do -10 st.C) mogę dodac ,że na wypadzie w zeszłym tygodniu przy mrozie ok -6st.C przy pracy tylko na słuchawkach po 3 godzinach napięcie w aku z 4,8V wyjsciowego spadło do ok.4,4V.Czyżby głośniki w whites'ach wciągały tyle mocy??:) z góry dzięki za odpowidź pozdrawiam Piotr - warwick
luger Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 W niskich temaperaturach pojemnośc akumulatorów znaczie spada a co za tym idzie szybciej ulegają rozładowaniu.Pozdrawiam L.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.