Gość Napisano 3 Marzec 2002 Napisano 3 Marzec 2002 Mam pytanie do wszystkich: czy ktoś może powiedzieć coś na temat poszukiwań w rejonie Królewca? Chodzi mi o dostępność terenu, dobre rejony, tamtejszą milicję i wogóle wszystko o poszukiwaniach w tamtym rejonie.
Gość Napisano 3 Marzec 2002 Napisano 3 Marzec 2002 JESLI CHODZI O KROLEWIEC I OKOLICE TO OFICJALNE POSZUKIWANIA PROWADZI TAM AWENIR OWSJANOW PRACOWNIK ROSYJSKICH WLADZDZIALA ON CZESTO Z POMOCA KOLEGOW Z POLSKI I ODNOSI CALKIEM NIEZLE EFEKTY ZNAJDUJAC MIEDZY INNYMI ZASOBY MUZEUM ARCHEOLOGICZNEGO .NIE POLECAM SZUKAC NA WLASNA REKE BO WIEZIENIA TAM NIE SA PRZYJAZNE A KONTROLA NA KAZDYM KROKU.SZCZEGOLNIE CIEKAWIE JEST NA WYBRZEZU BALTYKU GDZIE DOTAD MOZE WYRZUCA RESZTKI NIEMIECKIEGO UMUNDUROWANIA.A CO CIE KONKRETNIE INTERESUJE?
Gość Napisano 4 Marzec 2002 Napisano 4 Marzec 2002 Konkretnie interesuje mnie rejon przygraniczny, Bartoszyce, Górowo I., Braniewo, walczono tam długo, natomias O.K. jest dla mnie tajemnicą więc te pytanie. Czy warto wogóle tam się wybrać? No a okres II wojny to podstawa do takich poszukiwań.
Gość Napisano 4 Marzec 2002 Napisano 4 Marzec 2002 W rejonie Górowa i Bartoszyc pełno rzeczy z II wojny. Szczególnie trzepane sa okolice Sępopola. Do Ruskich nie polecam z powodów j.w.
Gość Napisano 4 Marzec 2002 Napisano 4 Marzec 2002 Kombinujemy, aby w tym roku maj-czerwiec zaprosić Awernira Owsjanowa na spotkanie autorskie podczas Dni Zamku Czocha. Póki co, kontakt przez jego polskiego wydawcę (Agencja Wydawnicza CB Warszawa - Andrzej Zasieczny tel.0p22/668-49-34. Tamże - wydana kilka tygodni temu książka A.O. - \agrabione, ukryte, zniszczone skarby Rosji.Kulisy poszukiwań.\" Polecam!
Gość Napisano 4 Marzec 2002 Napisano 4 Marzec 2002 rozmawialem kilka dni temu z kolegom Owsjanowem i jesli bedzie potrzebna jakas pomoc przy jego zapraszaniu to chetnie sluze
Gość Napisano 16 Marzec 2002 Napisano 16 Marzec 2002 Mozna znaleźć ciekawe rzeczy w okloicy Pareżek, Dębów i Dzikowa Iławeckiego. Mam rownież tajemnicze miejsca wokół Olsztyna warte spenetrowania.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.