Skocz do zawartości

Królewiec

Gość Adam

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do wszystkich: czy ktoś może powiedzieć coś na temat poszukiwań w rejonie Królewca? Chodzi mi o dostępność terenu, dobre rejony, tamtejszą milicję i wogóle wszystko o poszukiwaniach w tamtym rejonie.

JESLI CHODZI O KROLEWIEC I OKOLICE TO OFICJALNE POSZUKIWANIA PROWADZI TAM AWENIR OWSJANOW PRACOWNIK ROSYJSKICH WLADZ
DZIALA ON CZESTO Z POMOCA KOLEGOW Z POLSKI I ODNOSI CALKIEM NIEZLE EFEKTY ZNAJDUJAC MIEDZY INNYMI ZASOBY MUZEUM ARCHEOLOGICZNEGO .
NIE POLECAM SZUKAC NA WLASNA REKE BO WIEZIENIA TAM NIE SA PRZYJAZNE A KONTROLA NA KAZDYM KROKU.
SZCZEGOLNIE CIEKAWIE JEST NA WYBRZEZU BALTYKU GDZIE DOTAD MOZE WYRZUCA RESZTKI NIEMIECKIEGO UMUNDUROWANIA.
A CO CIE KONKRETNIE INTERESUJE?

Konkretnie interesuje mnie rejon przygraniczny, Bartoszyce, Górowo I., Braniewo, walczono tam długo, natomias O.K. jest dla mnie tajemnicą więc te pytanie. Czy warto wogóle tam się wybrać? No a okres II wojny to podstawa do takich poszukiwań.

W rejonie Górowa i Bartoszyc pełno rzeczy z II wojny. Szczególnie trzepane sa okolice Sępopola. Do Ruskich nie polecam z powodów j.w.

Kombinujemy, aby w tym roku maj-czerwiec zaprosić Awernira Owsjanowa na spotkanie autorskie podczas Dni Zamku Czocha. Póki co, kontakt przez jego polskiego wydawcę (Agencja Wydawnicza CB Warszawa - Andrzej Zasieczny tel.0p22/668-49-34. Tamże - wydana kilka tygodni temu książka A.O. - \agrabione, ukryte, zniszczone skarby Rosji.Kulisy poszukiwań.\" Polecam!

rozmawialem kilka dni temu z kolegom Owsjanowem i jesli bedzie potrzebna jakas pomoc przy jego zapraszaniu to chetnie sluze

• 2 weeks later...
Mozna znaleźć ciekawe rzeczy w okloicy Pareżek, Dębów i Dzikowa Iławeckiego. Mam rownież tajemnicze miejsca wokół Olsztyna warte spenetrowania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie