belfast Napisano 5 Luty 2005 Autor Napisano 5 Luty 2005 Witam! Zakupiłem (dwie godzinki temu) na Allegro 12 tomową Historię II Wojny Światowej 1939-1945, wydanie z lat 1976-1985.Dotrze do mnie dopiero za jakiś czas. Z tego, co się orientuję, to jest to tłumaczenie z rosyjskiego.Nie miałem wcześniej możliwości zapoznania się z tą pozycją, więc proszę o recenzję. Jestem początkującym kopaczem, w związku z powyższym, mam pytanie dla bardziej doświadczonych:Czy można wykorzystać wiadomości w niej zawarte w szukaniu miejsc walk ( Polska Południowa; w tym: Racibórz, Wodzisław, Rybnik), czy jest wiarygodna (wiadomo,wydana w latach komuny), czy są może inne materiały, które zawierają więcej wiadomości?Za jakiekolwiek informacje: DZIĘKI.
WaldekM Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 Witam. Nie znam się na kopaniu, ale początek tej historii (tak ze trzy pierwsze tomy z tego co pamiętam)jest o walce ze światowym imperializmem. Książka pisana jest przez pryzmat wiadomo czego, w związku z tym trzeba się nieźle orientować w historii, żeby oddzielić prawdziwe fakty (które niewątpliwie sa tam podane w dużych ilościach) od bełkotu ideologicznego.Pozdrawiam Waldek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.