Skocz do zawartości

Bunkry w Strzalinach

Rufus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich na Forum
Proszę o pomoc. Potrzebuję wszelkich informacji na temat części Wału pomorskiego a konkretnie w Strzalinach koło Tuczna. Fotki,linki i inne informacje. Może być na priv`a.
Piękne dzięki !!
Pzdr
Rufus
Napisano
Mogę przesłać zdjęcia ze swojej bytności w tym obiekcie w 2001 roku.

Grzesiek
Napisano
Cześć. Też interesuję się Wałem Pomorskim. Byłem w Tucznie, mam kilka map i odnajduję pozostalości obiektow. Chętnie wybiorę sie wspólnie do Strzalin. Grzesio jesli mozesz przeslij mi zdjęcia na priva. Pozdrawiam
Napisano
Zamów na stronie http://www.infort.digi.pl
kserokopie numeru

INFORT 5 (4/1992) 6 /arkuszy A3:

Wał pomorski - grupa warowna Góra Wisielcza", M. Dudek.

lub OBOWIĄZKOWO

WAŁ POMORSKI Janusza MIniewicza, Bogusława Perzyka
137 stron, HISTROIA, ZDJĘCIA, MAPY, PRZREKROJE,

ps. byłem ostatnio latem-- strasznie obsrany, a szkoda bo kiedyś obiekt ten należał do najchętniej odwiedzanych|||| (przez nas).

pozdr
Napisano
- grupa warowna „Strzaliny” koło Tuczna, jeden z głównych węzłów „Wału Pomorskiego” obecnie została zaliczona do jednego z najważniejszych zimowisk nietoperzy w Polsce gdyż zimą 2000 doliczono się tu aż 895 nietoperzy. Z uwagi na to, że ten zespół fortyfikacji dla członków Polskiego Towarzystwa Ochrony Przyrody „Salamandra”
stanowi jedynie „osobliwość” historyczną jesienią 2001 został zakratowany przez członków PTOP, po czym przystąpiono do przygotowania wniosku o ochronę rezerwatową. Niestety, mimo, że to tylko zimowisko ten zespół fortyfikacji staje się niedostępny cały rok. Cóż, zieloni" górą, i jak tu polubić gacki"?
Napisano
Niedługo to już zaczną kratować nawet strychy gdzie kiedyś ktoś widział jakiegoś gacka. U mnie koło bloku kiedyś taki jeden wisiał na gałęzi, może tam też utworzą rezerwat;)
A tak poza tym jak są jakieś kraty to zawsze może się coś z nimi stać. Przecież wojna kratowa chyba jeszcze trwa.
Bunkry dla bunkrowców !!
pozdr
Napisano
Znów wszysstkie wąty do tylko do gacków-why?
ps. nie lubie jagminów bo źlamdają pod kratkami i mnie szloch budzi. Tylko jojcy zamiast zrobić coś z tą swołoczą kratujacą w zielonych mundurkach (moro).
ps2-mru dla kotow.
ps3-koty też dranie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie