Skocz do zawartości

smietnisko?

Gość marc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jak mialem 10 lat czesto bawilismy sie w lesie zbierajac tam czubki" roznych kalibrow a bylo tego mnostwo pod cienka warstwa mchu i jestem ciekaw co to bylo smietnisko?moze wy wiecie? dodam ze miejsce te znajduje sie kolo wielbarka warminsko-mazurskie
pozdrawiam
Napisano
Coś tam musiało być, chociażby miejsce likwidacji amunicji lub ktoś pozyskiwał proch. Jeżeli oczywiście czubki nie były wystrzelone. Bo w innym przypadku, to może była to strzelnica ;-)).
Pozdrawiam
Napisano
Kilka razy spotkałem się z miejscami takimi jak opisane powyżej. Skłaniam się do sugestii J że było to miejsce w którym niszczono amunicję. Ja dodatkowo w takich miejscach znajdowałem liczne łuski (bardo często porozrywane i ze śladami ognia)
Napisano
Ja też kiedyś spotkałem miejsca po spaleniu większej ilości amunicji karabinowej. Warstwa łusek, łódek, pocisków i popiołu miała ze 20 cm i do dziś w tym miejscu nic nie rośnie.
pozdr
Napisano
Jesli Cie Frozzer to interesuje to okolice Piecek kolo Mragowa obfituja w takie miejsca. W lesie wystarczy kopnac sciolke i wyciagac towar :)
mark4
Napisano
jestem z olsztyna i wszystkie taklie sygnaly na terenie calych prus wschodnich mnie interesuja, moze jak cos to bysmy sie razem wybrali tam pogrzebac? dysponuje wozem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie