Skocz do zawartości

rutus solaris ??

bicker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co do produkcji Bartka to jest produkowany u nas ,jak ktoś chce z szanownych expertów -dam namiar i też sobie zamówi ,chętnie podzielę siedoświadczeniami, jako że dla mnie -troszkę zbyt trudny w obsłudze ,przywyklem do dwupokrętłowego PI ;-) ,a tam pokręteł troszkę więcej ;-)
  • Odpowiedzi 175
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Bartek 3 produkowany??!! I produkuje go ktos poza Allem? Ale numer! Ciekawe czy All wie o tej sprawie...
Jesli masz trudnosci z ustawieniami B poszukaj na forum, ta wykrywka jest bardzo dobrze opisana, no chyba ze to jakis klon i jego dzialanie jest inne niz Bartka produkowanego przez swego tworce.
Pozdrawiam
Piorek
Napisano
All i Pan Ryszard to koledzy ,o ile wiem Pan Ryszard produkuje B-3 na licencji Alekjsandra, coś mi o tym wspominal i pokazywał jakieś przyżądy do nawijania cewek które wykonałdla niego Pan All . Nie chcę tutaj robić reklamy ,jeno odpowiadam żebyście nie myśleli ze Was oszukuję.
Napisano
Nikt tak niesadzi ze oszukujesz, poprostu kilku uzytkownikow Bartka zdziwilo sie informacja ze Bartka mozna kupic nowke sztuke:)
Co do ustawien B masz wszystko tu:
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=140600#140600
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=99857#101478
i inne, czytaj jesli bedziesz mial pytania wal smialo!
A teraz juz nie psujemy watku o nowosci Rutusa:)
Pozdrawiam
Piorek
Napisano
Dzięki, poczytam i poćwiczę w terenie w sobotę ,a jak cos znajdę to podzielę siez Wami fotkami ;-) . Dziwi mnie że wątek o rutusie jest nontoper na samej górze -czyżby celowe działanie ? Pozdrawiam uzytkowników Rutusa i życzę wielu odkryć -Karol
Napisano
Raczek napisz maila do producenta i sie dowiesz.

Raczej nie sądzich chyba,że kazdy kto ma, bedzie sie tu wpisywał bo to bez sensu i wyglądałoby dość dziwnie".
Napisano
do kolegi Monti
To po co jest to forum ?.aby pisać bzdury i kawały pijąc kawe chyba nie.. Mi się wydaje że po to żeby podzielić się uwagami jakie mamy z doświaczeń z poszczególnymi wykrywkami ... Bez sensu jest zabieranie głosu jeżeli ktoś nie ma wykrywacza a wypisuje kretyństwa na ten temat.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a z producentem to ja rozmawiałem przed kupnem teraz chciałbym się podzielić wrażeniami z kimś kto ma RUTUSA SOLARISA.
Napisano
Aleś nerwowy..
Przypomnę ci twoje pytanie:Ile osób ma Rutusa Solarisa ??"

Chciałes się dowiedzieć ile osób ma ten wykrywacz to doradziłem ci żebyś sobie policzył z drugiego wątku na tym forum i bedziesz wiedział.
Napisano
TAK ZAUWAŻYŁEM NA 7 POZYCJI
RE: Jakiego wykrywacza używasz... Monti (856/65) 2004-12-05 15:23:00
Bartek 3
pozdrawiam
Monti
i moje pytanie chyba nie jest do kolegi który nic nie ma do powiedzenia na ten temat :Ile osób ma Rutusa Solarisa ??"
Napisano
Nie wiem czy zauważyłeś,ale ten wpis jest z tamtego roku :)
I nie wiesz na jakim sprzęcie miałem okazję poszukać do tej pory. Szkoda czasu na rozmowę z kimś z kim nie da się porozmawiać.
pozdrawiam cię serdecznie Raczek
Napisano
kolego : Monti
Przypomnę koledze moje pytanie:Ile osób ma Rutusa Solarisa ??" a nie na jakim sprzęcie miał kolega Monti okazję poszukać do tej pory.
Napisano
RACZEK,napisz czy coś ciekawego wydarł z ziemi Solaris,u mnie po świętach kupa drobnicy,w tym ruska odznaka gwardii,pozdro.
Napisano
Hej!
Trudno napisać ile ich jest bo pewnie mało - przecież to nowy wykrywacz.
Ja mam swojego solarisa" od kilku dni ale pogoda pozwoliła dopiero teraz iść w teren. Kupiłem go z lekkim niedowierzaniem, tylko dlatego że byłem zadowolony z ultry".Wystarałem się specjalnie o 1 cent i podeprę się tym co napisał Monti na początku wątku. wbrew wszelkim wątpliwościom solaris bierze 1 centa z 33 cm. w dynamice tak jak napisał Rutus .Czyli jak napisał Monti pod tym względem lokuje się w światowej czołówce! Nie ma sie z czego podśmiechiwać - kapelusz z głowy panowie ....
Na militarkę nie chodzę ale w oczekiwaniu na zejscie sniegu z ciekawości porównalismy z kumplem zasięg solarisa w statyce na hełm z smetkiem z sondą 37 cm. Smętek hełm 125 cm, solaris ok. 115. Biorąc pod uwagę radykalną różnicę w średnicach sond ( 24 i 37 to jest różnica )i to ,ze solaris był stabilniejszy ( sygnał o wiele mniej uciekał )- kapelusz z głowy po raz drugi ...
Trzy dni po kilka godzin chodziłem w ciekawej okolicy na monetki. Efekt - 47 starych monet ( fenigów i PRL nie liczę )Przez jeden dzień chodziłem ze znajomym który ma Minelaba Quattro. Ja 16 monet ,on 18 . Róznica minimalna i raczej w granicach błedu statystycznego . Jedyne co musze napisać ze nakopałem sie więcej żelastwa. Ale głebokości zaskakujące : miedziane szelągi kopałem z ok. 30 cm z ładnym sygnałem. Moja rada - solaris dostaje power" jeśli pokręcimy grunt delikatnie w lewo . Biorąc pod uwagę że minelab to najlepsza firma to - kapelusz z głowy po raz trzeci .Nie dziwię się zjadliwej wypowiedzi ludzi z Vikinga - konkurencja (biorąc pod uwagę cenę ) - bardzo mocna.
Wady - Solaris zasługuje na wygląd detektora zachodniego. Nad tym Rutus musi popracować.Poza tym wykrywka wysokiej klasy powinna mieć automatyczne strojenie do gruntu Wyświetlacz faktycznie mały - ale wbrew temu co piszą Ci co wykrywacza w rękach nie mieli - dość czytelny.
Generalnie wykrywacz bardzo lepszy niz ultra", wbrew wszelkim magikom" którzy nie mieli go w ręku - radykalnie zbliżający sie do b. dobrych wykrywaczy.
Cena - jak za taki wykrywacz bardzo uczciwa.
Napisano
Tfu ...powinno być podeprę sie tym co napisał Edik na początku wątku ...."
Czemu nie mozna edytować postów ?
Napisano
Witam!Mam Solarisa od miesiąca, poprzednio chodziłem ze ''smętkiem'' różnica kolosalna.Tam gdzie poprzednio chodziłem ze smętkiem przeszedłem z solarisem ,efekty są dużo lepsze.Albo przypadek albo rzeczywiście sprzęt o wiele lepszy.Po pierwsze stabilność wykrywacza jest lepsza od smętka, sygnał równy, mocniejszy, wykrywa monety na 30 cm (miedziane).Jak na razie uczę się tego wykrywacza, próbuję go rozszyfrować.Przychylam się do wypowiedzi kolegi bickera , że wykrywacz jest wart swojej ceny i że dorównuje innym wykrywaczom tej klasy.
Napisano
Trzy dni temu byłem świadkiem w okolicach Elbląga testowania Solarisa. Sam chodzę na Ultrze. Z około 70 cm. właściciel Solarisa wyciągnął przepiekną gardę od szabli wzór 1700 z około 70 cm. i do tego 2 merty dalej jeszcze piękniejsze okucie do zawieszenia tejże szabli.W skupisku tych znalezisk były okucia do muszkietu oraz masa kulek muszkietowych. Najprawdopodobniej było to miejsce naprawcze broni. Mój Ultra nie zareagował na znajdujące się przedmioty w ziemii. Za zgodą właściciela sprawdzałem po nim miejsca w których on miał sygnał.Jedynymi moimi znaleziskami były kulki muszkietowe oraz medalik na głębokości około 18 cm.Dowiedziałem się pużniej, że człowiek ten znalazł w tym miejscu również bączka z czapki.Wszystkie te znaleziska datowane są na okres napoleoński. Pozdrowienia.
Napisano
Ja także wyrażam pochlebną opinię o tym sprzęcie. Jestem właścicielem solarisa od prawie 2 tygodni i stwierdzam, że sprzęcik sprawuje się wyśmienicie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie