Skocz do zawartości

Z czym do bagna?

01111977

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam zlokalizowany dosć dobrze obszar poszukiwan w którym to miał być ponoć topiony w latach 60tych magazyn broni po partyzantach.Biorąc pod uwagę zasadowy odczyn wody w leśnym bajorze istnieje szansa na to że coś tam jeszcze da sie uratować.Rzecz w tym że głębokość na jakiej znajdują sie te przedmioty szacujĘ na około 2-2,5metra.jakiego sprzętu powinienem użyć celem otrzymaniu sygnału( do osuszania bajora motopompą i angażowania środków i ludzi)?Co z sygnałem w wodzie? Dzięki za wskazówki..
Speer
Napisano
Myślę że TM 808 albo podobny dwucewkowy (ale wyposażony w pokrętło eliminacji wpływu gruntu - np. TF900).

Może jakaś rama PI.

Ewentualnie magnetometr (ale ten najtrudniej dostępny, chociaż mógłby być najlepszy do szukania żelastwa na dużej głębokości).

Proscan
Napisano
Rozpatroję również możliwość użycia dużego magnesu.Ostatnio pod hala targową w Krakowie widzialem urządzenie do wyciągania żelaztwa ze studni( duży magnes na łańcuszku) rzemieślnik/explorator twierdził z przekonaniem że magnes jest w stanie wyciągnąć przedmiot nawet o masie 30kg.Czy ktoś słyszal o takiej metodzie?
Napisano
ja mam magnes o sile udzwigu 64 kg kupiony w sklepie z wykrywaczami metalu.pamietaj ze zanim uzyjesz jakiegos magnesu musisz ozbabrać"dno np.hakiem do ziemniakow albo kotwiczką na lince.powodzenia,daj znac jak cos wyciagniesz
Napisano
Dzięki serdeczne za info.Patent jest doskonały.Być może uniknę osuszania bajora motopompą.Pozdrawiam i zapewniam że jeśli coś wyciągnę to będziecie mogli to obejrzeć w ostatnich trafieniach"Speer

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie